loader
Foto

Galerie foto

Stilul de viață, mai important decât moștenirea genetică

„Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea.”, spunea Hipocrate. Modul conștient în care trăim, stilul de viață sănătos, adaptat la nivel personal, și alegerile corecte ne ajută să blocăm anumite predispoziții la îmbolnăvire.

 

Măriuca Mihăilescu
Un doctor pentru dumneavoastră

O clipă de neatenție, poate schimba destine

Cunoaștem o luptătoare care ne poate inspira... În urma unui accident pe scările de la metrou, de peste 3 decenii, zilnic, luptă cu suferința. E important să fim atenți, pentru a ne păstra sănătatea! Mai bine prevenim, decât să tratăm!

Anxietatea poate duce la epuizare. Ce putem face, recomandă Adina Moraru, psiholog clinician și psiho-oncolog

(w882) Stilul de

Vorbim despre o stare emoțională ce se manifestă prin neliniște și se poate asocia cu panică, frică, transpirație, nervozitate și palpitații.

Stilul de viață, mai important decât moștenirea genetică

(w882) Stilul de

Alina Epure, dr. în științe medicale și Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice ne informează despre principalele reguli de hrănire dar și crucifere, super alimente, cunoscute încă din Antichitate.

Printr-un mod de viață sănătos, adaptat la nivel personal, și alegeri corecte, putem bloca anumite predispoziții la îmbolnăvire. Cruciferele, elita nutrienților, sunt cele mai puternice alimente antioxidante și antiinflamatorii.

I. Cantacuzino, părintele imunologiei

Prof. Univ. Dr. Mircea Ioan Popa, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, punctează contribuțiile fondatorului de școală în microbiologie, reper național și mondial în cercetarea medicală, învățământ și în prevenirea și controlul bolilor infecțioase, autor al uneia dintre cele mai corecte legi în domeniul sănătății – „Legea Cantacuzino”, cel care a fondat „Institutul de Seruri și Vaccinuri Dr. Ion Cantacuzino” ce a salvat milioane de vieți și a produs vaccinul holeric administrat pentru prima dată într-o epidemie, decizia și reușita profesorului Cantacuzino intrând în istoria medicală a lumii ca „Marea Experiență Românească”. Când ne știm istoria, ne cunoaştem pe noi înşine.

(w882) Stilul de

prof. Univ. Dr. Mircea Ioan Popa

***

Această ediție „Un doctor pentru dumneavoastră” este redifuzată sâmbătă, 1 martie, de la ora 12.00, la TVR Internaţional.

Poate fi urmărită și în reluare luni, 3 martie, de la ora 17.00 și  marți 4 martie, de la ora 6.00.

***

Echipa emisiunii:

Prezentator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Realizator&producător: Monica Ancuța Tiuntiuc

Credit foto: Sursa foto: shutterstock/Balanced diet and healthy foods/New Africa (cover), capturi din emisiune

***

Un doctor pentru dumneavoastră, de 17 ani împreună cu publicul TVRi

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

La TVR Internaţional, sâmbătă, ora 12.00, împreună pentru sănătate!

 

La TVR Internaţional, sâmbătă, ora 12.00, împreună pentru sănătate!

 

8:35 Călător de meserie

*Studioul teritorial Târgu Mureş

Povestea Sfântului din Montparnasse

#CalatorDeMeserie a ajuns în orașul care i-a devenit casă sculptorului Constantin Brâncuși, din 1904 și până la moarte. "Povestea Sfântului din Montparnasse" dezvăluie nu doar geniul creator al artistului, recunoscut și apreciat de statul francez și de o lume înteagă, ci și omul Constantin Brâncuși, locurile și persoanele care l-au inspirat la Paris, felul în care a acesta a ales să trăiască.

Peste 400.000 de oameni i-au admirat lucrările în cadrul celei mai mari expoziții retrospective dedicată sculptorului la celebrul Centru Pompidou, care în 2025 se închide timp de 5 ani pentru renovări. După redeschidere, operele artistului român vor străluci din nou în atelierul lui reconstituit, așa cum i-a fost dorința înainte să părăsească această lume.

Realizator şi producător Simona Boanţă

9:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Invitat Constantin Zeletin

Prezentator şi realizator Eugenia Vodă

 
Exclusiv în România: Bucovina: cântecul lemnului

Exclusiv în România: Bucovina: cântecul lemnului

publicat: vineri, 28 martie 2025

Echipa „Exclusiv în România” ne propune să o însoțim într-o călătorie a lemnului: de la pădurile Bucovinei, până la prețioasele obiecte cioplite ...

Ce drepturi au copiii ai căror părinți muncesc în străinătate?

Rareș Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, este invitatul Angelei Avram în ...

Alegeri prezidenţiale 2025: TVR transmite dezbaterea finală pe 29 aprilie

Televiziunea Română va reflecta campania electorală printr-un maraton de dezbateri, programe informative şi emisiuni de promovare electorală. ...

 

#tvri