loader
Foto

Spectacolul "Dăruieşte Românie!" vă aşteaptă la TVR Internaţional

Carmen Târnoveanu vă provoacă să Dăruiți Românie! la TVR Internaţional și online pe TVR+, vineri, 12 februarie, de la ora 21.00, și sâmbătă, 13 februarie, de la ora 15:00.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sezonul 5 al emisiunii Dăruiește Românie! a adus la fiecare nouă ediție, și mai mult spectacol, și mai multă bucurie și, mai ales, și mai multă emoție, prin poveștile oneste ale invitaților noștri, prin momentele artistice sensibile care au așezat pe scenă, artiștii prețuiți de noi, toți.

Împreună cu Mike Godoroja, ne-am reevaluat toate resursele de care dispunem noi ca oameni și, sigur, ca romani, resurse în măsură să șusţină idealul de viață al oricăruia dintre noi, chiar și atunci când împlinirea acestuia înseamnă depășirea unor granițe.

Am aflat și eu ce întreprindere laborioasa suntem noi, că oameni, că români, de când lucrez la proiectul Născut în România, împreună cu colegii mei din Blue Spirit. Cred că a fi născut aici nu este o rușine sau o mândrie mai mare decât a fi american, neamț sau coreean… Pentru că aici înseamnă Rapsodia Română și Coloana fără sfârșit,  casa în care ne-am născut și drumul nostru unic în cunoaștere. Aici sunt anii superbi de facultate, e spiritul lui Johnny Răducanu și al lui Florian Pittiș, aici este publicul pe care îl iubesc și îl cinstesc… Și asta nu e puțîn lucru… Înseamnă totul!, povestește artistul, Mike Godoroja, în emisiunea Dăruiește Românie!.

Prima trupă pop-opera din România lansează, chiar pe scena emisiunii Dăruiește Românie!, în faţa românilor de pretutindeni, un nou single. Se numește „Prima Noapte”, este o creație a compozitorului Adi Cristescu ce semnează și versurile acesteia, și este interpretată într-o manieră mai puțin obișnuită pentru cei 3 tenori, soft pop: Mihai Radu, Octavian Dobrotă, Marius Olteanu.

În vremurile acestea incerte pe care le trăim, vrem că noul nostru single să reprezinte clipa de aducere aminte a momentelor romantice trăite de fiecare cândva, ce aprind raza de speranță în inima fiecăruia. Vrem să fie PRIMA NOAPTE când grijile și frământările sunt risipite de puterea IUBIRII”, au declarat cei 3 membri ai formației Distinto.

Ne întâlnim și cu Ovi. După ani buni trăiți departe de România, în Norvegia, artistul este din 2011, din nou acasă.

Asta după ce în 2010, a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2010 într-un duet cu Paula Seling. Cei doi interpreți au cântat piesa compusă de Ovi, „Playing With Fire”. În finala Eurovision s-au clasat pe locul 3. Iar în 2014, Ovi a participat din nou la Eurovision, și din tot împreună cu Paula Seling, clasându-se în semi-finala a II-a pe locul 2, iar în finală pe locul 12. Piesa lor s-a numit Miracle.

Dăruiește Românie! este un spectacol al oamenilor buni, onești, adevărați, sinceri și al lucrurilor bune din ţara aceasta, însă, fară declarații prețioase, cuvinte căutate sau perpetua raportare la tradiții. La noi se vorbește foarte puțin, de fapt, toți ne-am plictisit de declarații suspendate... Noi arătam ce avem bun azi și acum, prin oameni și faptele lor, atât, încheie Carmen Târnoveanu, moderatoarea emisiunii.

Vineri seara, de la ora 21.00, vă întâlniţi la TVR Internaţional, cu o nouă ediţie a emisiunii "Dăruieşte Românie!"

(w882) Carmen tar

***

moderator/realizator: Carmen Târnoveanu

editor imagine: Liliana Năstase

director imagine: Emil Stan

regizor tv: Manuela Apostol

producător: Raluca Amzăr

 

15:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

16:00 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator Bogdan Şerban-Iancu

Realizatori: Bogdan Ţerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri