loader
Foto

Soluții naturale pentru sănătatea pielii, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

În săptămâna 19 - 22 decembrie, de luni până joi, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, de la ora 18:30, vă propunem soluţii naturale pentru sănătatea dumneavoastră.

 

Ana Maria Ghiur
Cristina Timuș
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 19 decembrie

Sănătatea pielii

Invitată: Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedinte - Societatea Română a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing - Hofigal

Vântul, temperaturile scăzute, trecerea de la aerul cald din încăperi la cel rece de afară își pun amprenta asupra sănătății pielii și a părului în timpul iernii. Cu cât înaintăm în vârstă, scade și capacitatea organismului de a produce colagen cât şi alte substanțe care le ajută să îşi mențină sănătatea şi fumuseţea.

Statistic, una din zece persoane suferă de eczemă cel puțin o dată în viață. Pielea, cel mai mare organ al corpului, este expusă mereu la factorii variaţi de mediu, mulţi dintre ei, nocivi. Îmbolnăvirea acestui organ poate duce chiar la deces. Îngrijirea pielii, intern şi extern, are un rol important în menţinerea sănătăţii.

Soluții naturale pentru sănătatea pielii

Invitat: Neli Pfeiffer, specialist în cosmetică apicolă

Există un anume folclor legat de cosmetică care nu este întotdeauna validat medical. Și totuși, prejudecățile persistă și se transmit din generaţie în generaţie”, spune Neli Pfeiffer, specialist în cosmetică şi fondatoarea unui centru de îngrijire corporală din capitală.

Moderator Irninis Miricioiu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 20 decembrie

Mănâncă sănătos

Invitat: Dr. Amedeo Grigorean, specialist în nutriţie

Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine. Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea.

Slăbeşte sănătos

Invitată: Dr. Ana Bârlădean, manager Unica Sport

Multe persoane în lupta cu kilogramele în plus, din neştire, apelează la diverse metode „promiţătoare” de slăbit, precum dietele drastice bazate pe înfometare, diverse pastile de slăbit cu acţiune dubioasă. Aceste metode nu fac altceva decât să își pună în pericol sănătatea. În foarte scurt timp revin la greutatea iniţială. Schimbarea stilului de viaţă este arma sigură împotriva kilogramelor în plus.

Moderator Cristina Timuş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 21 decembrie

Sănătatea contează

Invitată: Adriana Giugula, terapeut şi specialist în nutriţie şi biorezonanţă

Un stil de viaţă sănătos înseamnă o vitalitate crescută, o imunitate şi o sănătate bună, precum şi energie pe un nivel ridicat, la orice oră din zi. Condiţia este să fim interesaţi să arătăm că ne pasă de sănătatea noastră. Să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a o găsi şi a o păstra la cote maxime. Avem la îndemână terapii care ne fac viaţa mai frumoasă. Vorbim printre altele şi despre cromoterapie, cristaloterapie şi aflăm multe lucruri interesante pentru sănătatea noastră.

Albinele, sănătatea, longevitatea

Invitat: Dr. Ştefan Stângaciu, medic specialist în fitoterapie, apiterapie, yoga medicală, iridologie

Calitățile mierii de albine sunt dovedite mai ales de faptul că apicultorii, care consumă regulat produse din stup sunt mai sănătoși și mai longevivi. Studiile au arătat că apicultorii depășesc ușor vârsta de 80 - 90 ani. Albert Einstein spunea că „dacă albinele ar dispărea de pe pământ, omenirii îi mai rămân patru ani de trăit”. Uniunea Europeană, în documentele oficiale, arată că 78% din alimente există datorită albinelor și că 86% din plante sunt polenizate cu ajutorul albinelor.

Moderator Ana Maria Ghiur

Joi, 22 decembrie

Zâmbeşte sănătos

Invitată: Dr. Irina Trosca, medic primar stomatolog, specizare în implantologie, LiviaDent

Pentru sănătatea noastră, aflăm care sunt tratamentele în vogă din domeniul stomatologic şi multe informaţii importante pentru toate vârstele. Folosirea unor tehnici şi mijolace cum ar fi: laserul dentar, aparatul de inhalosedare, microscopul dentar - permit tratamente stomatologice fără durere şi cu rezultate garantate. Astfel, salvarea şi refacerea rapidă a danturii a devenit o facilitate curentă a zilelor noastre.

Moderator Ana Maria Ghiur

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook. Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri