loader
Foto

Soluții naturale pentru dificultățile respiratorii, la „Un doctor pentru dvs.”

În fiecare săptămână, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, aflaţi informaţii despre remediile naturale pentru orice timp de afecţiune, dar şi despre noutăţile apărute în tehnica medicală.

 

Ana Maria Ghiur
Cristina Timuș
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 14 noiembrie

În prima parte a emisiunii, vorbim despre complicațiile diabetului cu prof. univ. dr. acad. Constantin Ionescu-Târgovişte, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Numit şi „maladia silenţioasă” - pentru că o persoană afectată poate trăi mai mulți ani fără a prezenta niciun simptom - diabetul este un „ucigaş nemilos”.  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)  a anunţat în luna aprilie că numărul adulţilor diabetici a explodat în lume, ajungând de la 108 milioane în 1980 la 422 de milioane în 2014, respectiv 8,5% din populaţia adultă. Dedicăm această temă zilei Mondiale a Diabetului, marcată în fiecare an pe 14 noiembrie.

În a doua parte a emisiunii, discutăm despre urmărirea corectă a sarcinii cu dr. Alina Dascălu - medic specialist obstetrică - ginecologie, Sanador.

Sarcina este o perioadă frumoasă și deosebită în viaţa oricărei femei, dar uneori poate fi dificilă și de aceea este important ca pe tot acest drum către nașterea unui copil sănătos, mama să fie monitorizată atent și să nu lase lucrurile la voia întâmplării. Urmărirea sarcinii trebuie efectuată de un medic specialist, iar vizitele prenatale și recomandările acestuia înseamnă grijă pentru viața copilului.

Moderator Irninis Miricioiu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 15 noiembrie

Care sunt soluțiile naturale pentru dificultăţile respiratorii, aflăm de la acad. ing. ch. Ştefan Manea, director general HOFIGAL, şi de la dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală din Breaza.

Problemele de respiraţie vă pot afecta serios abilitatea de funcționare şi chiar bucuria de viaţă. Aerul este cea mai importantă sursă de energie și vitalitate. Când suferim de astm, bronșită, alergii, răceli frecvente sau pur și simplu avem un aport insuficient de oxigen, suntem predispuși la lipsa de energie și vitalitate. Cum ne pot ajuta produsele naturale pentru a rezolva aceste probleme, aflăm de la invitaţii ediţei.

Moderator Cristina Timuş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Miercuri, 16 noiembrie

În prima parte vorbim despre tulburările glandelor sebacee cu dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog, alergolog DermaVITAL.

Oriunde se găsesc fire de păr există și glande sebacee. Ca și părul, ele sunt glande anexe ale pielii. Glandele sebacee sunt mai numeroase în regiunea frunții, a bărbiei, a nasului (formând aşa-numita zona T), a scalpului, în jumătatea superioară a toracelui și în regiunea scapulo-humerală. Ele lipsesc în totalitate pe palme, tălpi și între degete.

Ce se întâmplă când acestea nu funcționează bine? Care sunt principalele cauze și factori de risc? Răspunsul îl aflăm din această ediţie.

Despre terapiile complementare pentru sănătate aflăm, în partea a II-a, de la Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă, Centrul German de Biorezonanţă și Dermato-Cosmetica DermaVital.

Terapiile complementare, precum medicina energo - informațională, privesc organismul nostru ca pe un întreg. Îmbinând noile descoperiri științifice cu medicina tradițională chineză, care vorbește despre meridianele energetice, se poate reechilibra întregul nostru organism. Ce efecte are tratamentul cu biorezonață, aflați de la „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Moderator Sorin Sîrbov

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 17 noiembrie

Dr. Irina Trosca, medic primar stomatolog, specializare în implantologie, LiviaDent, ne informează cum putem să avem dantura perfectă într-o zi.

Pierderea dinților poate afecta sănătatea generală a cavității bucale a pacientului, determinând o suprasolicitare crescută a dinților vecini. De asemenea, poate cauza o deteriorare a structurii osoase de susținere și chiar formarea asimetrică a musculaturii feței. Acum, cu ajutorul implanturilor de ultimă generație, pacienții dispun de o nouă opțiune pentru refacerea în totalitate a danturii.

Moderator:  Ana Maria Ghiur

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri