loader
Foto

Galerie foto

Simina Ivan, un portret din culise, marţi la “Lumea şi noi”

Marţi, 17 februarie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional aţi aflat povestea Siminei Ivan, de 20 de ani o prezenţă constantă a Operei de Stat din Viena, unde a interpretat roluri celebre.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

A cântat alături de Placido Domingo şi Jose Carreras. Însă, aplauzele şi gloria nu i-au alterat decenţa şi naturaleţea. Simina Ivan iubeşte Viena, dar şi-a păstrat cetăţenia română şi legăturile de suflet cu locurile de acasă.

Născută la Timişoara, soprana Simina Ivan a început studiile de canto sub îndrumarea Feniei Nicolau, continuându-şi apoi formarea muzicală la Conservatorul din Bucureşti (azi Universitate Naţională de Muzică).

În acelaşi timp, a devenit solistă a Teatrului Naţional de Operetă, iar din anul 1990, solistă a Operei Române din Bucureşti. S-a bucurat de îndrumarea unor artiste de prestigiu precum Magda Ianculescu, Ileana Cotrubaş şi până în prezent Margarita Lilowa.

(w882) Opera de S

Din anul 1994 este solistă a Operei de Stat din Viena, repertoriul său cuprinzând roluri precum: Pamina şi Antonia în „Povestirile lui Hoffmann”, Musetta din „La Bohème”, Violetta din „Traviata”, Marguerite din „Faust”, Rosalinde în „Liliacul”, Adina din „Elixirul dragostei”, Norina din „Don Pasquale”, Constanze din „Răpirea din Serai” de Mozart, Eudoxie în „La Juive” de Halévy.

Simina Ivan a colaborat cu Opera Naţională Română din Timişoara cu Filarmonica din Arad, Filarmonica din Bucureşti şi alături de Filarmonica din München a cântat „Carmina burana” de C. Orff la închiderea Festivalului internaţional „George Enescu” (2007).

De asemenea a fost invitată pe scenele teatrelor lirice din Zürich, Hamburg, Berlin şi Covent Garden din Londra.

Un portret de Cristina Madgearu.

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie 2014! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului,

Virgil Măgureanu la Dosar România (I)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Generaţia Flora

Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Teatrul de copii si tineret Timisoara „Merlin”-75 de ani

Producător Ionela Gogoţ

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri