loader
Foto

Sfaturi utile şi recomandări eficiente pentru păstrarea sănătăţii, la TVRi

În săptămâna 11-14 iulie, la “Un doctor pentru dumneavoastră”, de luni până joi, de la ora 18.30, la TVR Internaţional, revedeţi ediţii ale emisiunii din luna martie. Descoperiţi mai jos temele de discuţie.

 

Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov

Luni, 11 iulie

Irninis Miricioiu a discutat, în ediţia din 21 martie, despre bolile genetice, dar şi despre insomnie cu specialişti de top, invitaţi ai ediţiei. În prima parte a emisiunii, invitată a fost dr. Florina Nedelea, medic primar genetică medicală, Spitalul Clinic Filantropia, care a adus informaţii despre sindromul Down. Acest sindrom apare ca urmare a unui defect genetic. Se estimează că, în lume, un copil din 800 prezintă acest sindrom, iar în România unul din 1.000. Este necesară testarea prenatală, care, în prezent, se face prin metode performante cu riscuri mici asupra vieţii fătului.

În partea a doua a ediţiei, am aflat secrete valoroase de la neurochirurgul care, la vârsta de 86 de ani, intră în sala de operaţii a Institutului Naţional de Boli Neurovasculare. Acad. prof. dr. Leon Dănăilă, medic primar neurochirurg, figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului XX şi are la activ peste 40.000 de operaţii pe creier. A introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier, cu laser. A reuşit să scadă rata mortalităţii în cazul acestor intervenţii de la 50-60% la 3-4%. Tema discuţiei a fost sănătatea creierului, context în care aţi aflat informaţii legate de complicaţiile fizice, mentale şi psihice, pe care le dezvoltă lipsa somnului în organismul uman şi care sunt cauzele care duc la apariţia insomniei.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 12 iulie

În ediţia din 1 martie, Sorin Sîrbov a aflat de la Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competenţă în acupunctură şi medicină ayurvedică, despre bolile sufletului şi cât de benefică este acupunctura.

Orice modificare la nivelul psihicului uman se transpune într-o boală somatică, la nivelul organelor, prin dereglarea energiilor interne. Cum apar ele şi cum influenţează organismul, dar şi cum se rezolvă acestea prin reglarea lor cu ajutorul metodelor tradiţionale orientale, asiatice, precum acupunctura sau medicina ayurvedică, redescoperiţi la TVR Internaţional, marţi de la ora 18.30.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 13 iulie

Ana Maria Ghiur a aflat, pe 23 martie, informaţii despre afecţiunile genunchiului şi kinetoterapia în recuperarea genunchiului. În prima parte a emisiunii revedeţi noutăţi despre afecţiunile genunchiului de la dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Sanador. Acesta ne informează despre cum apar afecţiunilor de la nivelul genunchiului şi cum le tratam prin metode ultraperformante.

În partea a doua, discutăm despre kinetoterapia în recuperarea genunchiului. Aflăm de la dr.Georgiana Tache, coordonator Departamentul de Recuperare Medicală, Sanador, care sunt metodele de recuperare prin kinetoterapie a acestor afecţiuni.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 14 iulie

Sorin Sîrbov a adus, pe 24 martie, informaţii utile în lupta contra tuberculozei. Prima parte a ediţiei este dedicată Zilei Mondiale de Combatere a Tuberculozei şi aduce informaţii utile privind gravitatea acestei boli infecţioase care afectează omul indiferent de vârstă şi care, prin netratare sau tratatere insuficientă, poate duce la deces.

Datorită noilor tratamente, numărul persoanelor bolnave de tuberculoză este în scădere, iar rata mortalităţii cauzate de aceasta s-a redus cu 41%, în comparaţie cu anii trecuţi. Mai multe detalii despre această boală tăcută ne dă prof. dr. Constantin Marica, medic primar pneumolog, şef secţie la Inst.de Pneumologie „Marius Nasta”, vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Preşedintele Asociaţiei Academice de Tuberculoză.

În a doua parte, fizioterapeutul Bogdan Goga vorbeşte despre efectele presiunii atmosferice, în contextul în care mediul înconjurator joaca un rol important în multe dintre procesele noastre fiziologice.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

0:00 Drumul lui Leşe

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri