loader
Foto

Sergiu Nicolaescu, în filme polițiste la TVRi

În zilele de duminică, în perioada 10-31 ianuarie, la TVRi sunt programate de la ora 23:00 filme polițiste regizate de Sergiu Nicolaescu în anii '70. Vă prezentăm detalii în articolul de mai jos.

 

Filmul românesc la TVRi

Ultimul cartuș - 10 ianuarie, ora 23:00

Scenariul: Titus Popovici şi Petre Sălcudeanu

Cu: llarion Ciobanu, George Constantin, Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Marga Barbu, Ion Besoiu

Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu), rămas fără sprijinul lui Miclovan (Sergiu Nicolaescu), ucis în misiune, vrea să-l vadă pedepsit pe asasinul acestuia, liderul grupărilor de crimă organizată din Bucureşti, dom' Semaca (George Constantin).

Roman primeşte şi o nouă misiune, de data asta sub acoperire: să prindă un spion german. În această misiune, comisarul Roman are şi un ajutor, pe Oarcă (Sebastian Papaiani).

* 1973 - ACIN - Premiile pentru regie - Sergiu Nicolaescu - și pentru interpretare masculină - Ilarion Ciobanu.

(w882)

Un comisar acuză - 17 ianuarie, ora 23:00

Scenariul: Sergiu Nicolaescu, Vintilă Corbul, Eugen Burada, Mircea Gândilă

Cu: Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Ion Besoiu, Jean Constantin, Emmerich Schäffer, Sergiu Nicolaescu

Comisarul Moldovan trebuie să ancheteze un masacru organizat în noiembrie 1940 de un comando legionar la închisoarea Viraga. Masacrul a avut ca ţintă mai mulţi adversari ai regimului politic de extremă dreaptă din România anului 1940, încarceraţi la Viraga, printre care şi un grup de activişti comunişti. Pentru a scoate adevărul la lumină, Moldovan trebuie să lupte nu doar cu Legiunea, ci şi cu influenţii protectori ai acesteia.

(w882)

Revanșa - 24 ianuarie, ora 23:00

Cu: Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu

Filmul urmăreşte destinul principalelor personaje din pelicula Un comisar acuză, în primele zile ale anului 1941. Împuşcat şi crezut mort la finalul filmului anterior, comisarul Moldovan revine pentru a-şi lua „revanşa” faţă de Paraipan şi de colonelul Zăvoianu, vinovaţi de moartea mamei sale şi de tentativa de ucidere a sa. Lupta comisarului cu legionarii se desfăşoară pe fundalul evenimentelor tulburi din ianuarie 1941, care au culminat cu rebeliunea legionară.

(w882)

Duelul - 31 ianuarie, ora 23:00

Rolurile principale sunt interpretate de Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Vladimir Găitan, Ovidiu Iuliu Moldovan.

Acţiunea filmului se petrece în septembrie 1939, în perioada invadării Poloniei de către Germania nazistă. Comisarul Moldovan trebuie să rezolve cazul unui jaf la o bancă.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR Internațional aflați aici.

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

Începând de duminică, 31 martie, la „Biografii necesare”, Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere poveștile a zece ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri