loader
Foto

Senatorul melcilor, regele satirei, sâmbătă la TVR1 | VIDEO

Sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 21.10, v-am invitat să urmăriţi la TVR1 un film românesc, regizat de Mircea Daneliuc, care a ajuns la Festivalul de la Cannes în 1995.

 

Senatorul Vârtosu sosește într-o localitate montană să inaugureze o instalație eoliană, prilej cu care este întâmpinat de un potop de reclamații din partea țăranilor, nemulțumiți de felul cum au fost reîmproprietăriți.

El este însoţit de ziarişti occidentali cărora încearcă să le facă impresie, dar prezența lui stârnește din partea localnicilor nemulțumiți reclamații care degenerează în violență.

Nu vă spunem ce se întâmplă mai departe, dar vă garantăm că veţi râde şi veţi rămâne şi cu un gust amar, urmărind această producţie a anului 1995.

(w882) Dorel ViÅŸ

Filmul "Senatorul melcilor" a fost respins la Festivalul de la Berlin, însă selectat la Festivalul de la Cannes, cu un alt titlu, "Melcii senatorului", fiind vizionat cu succes în Franţa.

Regizorul Mircea Daneliuc declara, cu ani buni în urmă, că a ales calea satirei stridente pentru a observa transformarea unei ţări în care goana după succes şi câştigul facil înlătură vechile valori.

Distribuţia "Senatorului melcilor" este una de excepţie: Dorel Vişan, Cecilia Bârbora, Clara Vodă, Madeleine Thibeault, Dan Chişu, Florin Zamfirescu, Constanţa Comănoiu, Nicolae Albani, Mircea Andreescu, Dinu Apetrei, Anda Caropol, Viorel Comănici, Camelia Zorlescu.

Pentru rolul principal din acest film, Dorel Vişan a luat Premiul pentru interpretare masculină la Festivalul Filmului Mediteraneean de la Montpellier, Franţa (1995).

17:05 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri