loader
Foto

Galerie foto

Satul Românesc la Apus, miercuri la "Articolul VII"

Miercuri, 27 noiembrie, realizatorul  Mihaela Crăciun le-a avut invitate pe doamnele  Paula Popoiu, director general al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, și Christel Ungar Topescu, producător al emisiunii "Akzente" de la TVR.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

S-a discutat despre satul românesc între emigrație și îmbătrânirea populației, și despre "Akzente", emisiunea în limba germană și telespectatorii ei de la sate.

Satul românesc are cea mai ridicată pondere a populației rurale (45%), raportată la întreaga populaţie, între statele europene, chiar dacă satele sunt locuite acum de bătrânii ai căror copii muncesc în străinătate.

(w882)

La Düsseldorf, la 22 noiembrie, a fost organizată Conferința "Satul Românesc la Apus".

(w882)

De 50 de ani, emisiunea în limba germana "Akzente" este așteptată, mai ales la sate, de telespectatori dornici să vadă ce se întampla cu confrații lor aflați la sute sau mii de kilometri distanță.

(w882)

De asemenea, Părintele Ioan Dură, protopop al Protopopiatului Olandei şi Belgiei flamande, ne-a vorbit despre laleleaua olandeză “Doamna Maria Brâncoveanu”, care are corola roșu aprins, cu marginea petalelor galben-aurie, și despre cartea  "Povestiri despre bunici", scrisă de câțiva dintre membrii parohiei "Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam.

(w882)

Inițiatoarea proiectului, preoteasa Christina Dură spunea în prefață: "Dragii mei, scrieți despre bunicii vostri. Cel mai mare dar pentru copiii și nepoții voștri aceste povestiri vor fi. Și știți de ce? Cu cat săpați la rădăcină, cu atât se înfrumusețează copacul și se întăresc ramurile și rodesc. Cu cât adânciți în trecut, și scoateți la lumină viețile drepților bunici  ai voștri, cu atât vă cunoașteți mai bine pe voi înșivă și cu atât deschideți copiilor și nepoților calea spre  autocunoaștere. Rădăcinile trebuie sa rămâne vii, să nu se usuce, căci ele dau viață copacului”.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

 

#tvri