loader
Foto

Galerie foto

S.O.S. Sportul românesc!

Carmen Tocală – secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului şi Elisabeta Lipă – vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au fost invitatele lui Sorin Burtea, la TVR i, miercuri, 12 februarie, ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

UPDATE: Ediția de miercuri, 12 februarie, este disponibilă online pe TVR+

Prin telefon ni se alătură de la Soci, Puiu Gaspar - secretar general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Se spune că sportul este cel mai bun ambasador al unei ţări! Învingătorii culeg laurii, iar statul respectiv se bucură de prestigiu. De multe ori am tremurat pentru reprezentanţii noştri aflaţi în concursurile internaţionale, iar bucuria câştigării unui trofeu a fost mare, atunci când lupta a fost aprigă. Ne-am mândrit cu tricolorul, pentru că o lume întreagă ne-a privit cu admiraţie.

Multe dintre aceste transmisii au fost la Televiziunea Română, aşa cum se întâmplă în prezent cu cea de-a XXII - a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, la care i-au parte peste 6.000 de sportivi din 85 de ţări. Echipa României are 24 de participanţi. Este foarte greu să te baţi de la egal la egal în condiţiile în care la noi, investiţiile în infrastructură sunt nesemnificative comparativ cu ţările cu tradiţie în sporturile de iarnă. Din fericire, în ultimii ani au apărut bazele private, care constituie alternative pentru performanţă, însă sportul de masă, pepiniera, suferă în continuare. Puţini părinţi îşi permit să ofere copiilor condiţii bune de antrenament, iar în mediul rural nici nu poate fi vorba de practicarea unui sport de performanţă.

Să nu uităm că recunoştinţa statului pentru eforturile extraordinare ale campionilor transformate în medalii la competiţiile internaţionale, a lăsat de multe ori de dorit. Abia în 2013, Ministerul Tineretului a recompensat sportivii şi antrenorii care au obţinut medalii, anii anteriori.

Se ştie că o generaţie competitivă pe plan mondial se construieşte în timp şi necesită investiţii constante. Cine garantează continuitatea deciziilor bune? La această întrebare căutăm răspunsuri în emisiunea Investiţi în România!-Euroeconomia transmisă în direct, la TVR Internaţional, în Republica Moldova prin postul TVR şi online, pe TVR+.

19:00 Azi pentru maine

*Episodul 5 Renovaţi-o
De ani buni reglementarile reglementarilor reinoiesc si reorganizeaza invatamantul, afectand si uneori debusoland profesori, copii, parinti. Solutii ideale nu exista.Nevoia de incredere in scoala este comuna tuturor participantilor la procesul de invatamant indiferent de care parte a catedrei se afla. Dincolo de toate schimbarile trecute, prezente si viitoare, de toate renovarile sau reabilitarile legislatiei, profesori, elevi si parinti trebuie sa gaseasca un limbaj comun. Realizator Constantin Lupescu

Jurnalist Carmen Ciurea

Producător Alexandru Munteanu

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri