loader
Foto

România mai bună prin politici publice adecvate

Marți, 23 ianuarie, de la ora 21:00, v-am invitat să revedeți, la TVRi, ediția emisiunii "Investiți în România!" despre rolul politicilor publice.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

105 ani de la Marea Unire am sărbătorit pe 1 Decembrie 2023. S-au împlinit 34 de ani de la schimbarea regimului politic prin Revoluţia din 1989.

Cum arată România astăzi? Cu siguranţă, bunicii şi părinţii noştri răspund că este secătuită de resurse. Şi se referă în principal la cele din subsol şi apoi la oameni. Să ai cea mai mare emigraţie în vreme de pace lasă răni adânci pentru un popor şi înseamnă că economic, lucrurile nu au mers bine în ţara ta, dincolo de dorinţa firească a oamenilor de a vedea lumea.

(w882)

Dar pentru noi, cei aflaţi în plină forţă, cum arată România astăzi? Este o ţară în care elita intelectuală crede că am fost secătuiţi, dar cu directa implicare a noastră, fie prin neştiinţă, fie prin compromis. Şi mai ştiu ceva oamenii, că ne-am îndatorat constant, şi nu pentru proiecte mari de ţară, care să aducă plus valoare, ci pentru traiul zilnic, şi că la temelia învăţământului s-a lovit constant şi din păcate, cei care ar fi trebuit să-l apere nu au fost uniţi.

(w882)

Dar, în decursul vremurilor, România şi-a găsit forţa de a reînvia. Şi o va face şi acum, ca stat aliat NATO şi membru cu drepturi depline al familiei europene. Că vom fi noi sau generaţiile următoare cei care vom schimba direcţia şi îi vom recâştiga respectul, istoria va consemna.

Aşadar, în această ediţie am încercat, împreună cu invitaţii noştri, să creionăm un răspuns la întrebarea: Cum putem avea o Românie mai bună prin politici publice adecvate?

Invitaţi:

  • LUCIAN BONDOC – avocat, antreprenor

(w882)

  • prof. dr. CARMEN SĂPUNARU TĂMAŞ – consilier special pe relaţii internaţionale al rectorului Universităţii Hyogo, Kobe - Japonia

(w882)

Program de redifuzare:

TVR Internaţional:

– 23.01.2024, ora 21:00

– 24.01.2024, orele 04:00 şi 12:00

27.01.2024, ora 06:00

TVR MOLDOVA: – 23.01.2024, ora 23:00

 

***

Echipa emisiunii:

Graphic designer
Laurențiu NĂSTASE

Documentarist & poster maker
Giorgiana ŞUŞURINCĂ-ENACHE

Editor imagine
Mihaela CHIPER

Jurnalişti tv:
Anamaria GHIUR
Roxana SEGNEANU
Răzvan ONESA

Regizor tv
MARIUS CĂLDĂRARU

Producător tv
Raluca AMZĂR

Realizator & Moderator
Cristina LEORENŢ

***

* Împreună construim pentru generațiile următoare!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

21:00 Petrecere… cu cântec

*Editia 3

"Petrecere...cu cântec!" este un show muzical de divertisment, amplu și complex, având ca principal invitat o personalitate de top din folclorul românesc. Acesta va avea alături, la rândul său, prieteni, colegi de scena și de generație, dar și tineri interpreți aflați la început de drum, lansați și susținuți de Televiziunea Română.

Jurnalist Anamaria Voicu.

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

23:00 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri