loader
Foto

România, între unitate şi dezbinare

TVR Internaţional v-a invitat să revedeți marți, 29 septembrie, de la ora 21:00, o ediție specială a emisiunii „Investiti in Romania!” despre patriotism şi identitate naţională.    

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Invitații ediției au fost: Gen. Mircea Chelaru, col. magistrat Constantin Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel Bucureşti, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian.

Suntem parte a unei lumi care desfiinţează identităţile. Trăim într-o comunitate care, de la şcoală şi până la instituțiile de presă, consumă banalul punând accent pe violenţă, omiţând în mare măsură personalităţile pentru care devotamentul faţă de pământul strămoşesc sunt crezuri nealterate.

Din păcate, aceste simțăminte sunt din ce în ce mai puţin prezente în conştiinţa unor generaţii pentru care piramida valorilor a fost construită pe fundamentul tabloidelor.

Mihai Eminescu spunea că „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut, ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară“.

Să nu ne mirăm că dacă încurajăm ignoranţa, culegem lipsa de caracter, iar de aici până la descompunerea identităţii naţionale pentru care s-au jertfit înaintaşii noştri, nu mai e decât un pas.

(w882) Independen

Importăm aproape orice, chiar și principii care nu au nicio legătură cu sistemul nostru de valori. Oare, până când?

***

Redifuzarea ediției din 7 mai 2019

5:50 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri