loader
Foto

Galerie foto

Români care promovează literatura în Canada și Australia, vineri la “Lumea și noi”

Emisiunea “Lumea și noi” v-a prezentat două cărţi… cu cântec!, vineri, 16 mai, de la ora 20.30, la TVR Internaţional.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă pe TVR+

ALEX CETĂŢEANU (Salaberry de Valleyfield, Canada) este un inginer electronist, care a ajuns în Canada în 1984 şi - prin firmele la care a lucrat - a cunoscut la pas tot continentul nord american. Transcriind un jurnal al călătoriilor sale, şi-a descoperit o a doua vocaţie cu cartea autobiografică „Un român în Canada”, lansată cu mare success în anii ‘90.

(w882) Alex Cetă

A fost un prim pas spre coagularea Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, care editează revista „Destine literare” (foto), iar la târgurile de profil ţine steagul sus cu slovă şi carte românească de pe tot mapamondul. Alex vizează astăzi o piaţă internaţională de gen, participând la simpozioane în toată lumea, dar tânjind mai abitir ca oricând la patria-mamă, unde a reînălţat casa părintească.

(w882) 1 Revista

DANIEL IONIŢĂ (Sydney, Australia), precum Alex Cetățeanu, este literat la a doua vocaţie. Încercând să le traducă nepoatelor sale din lirica românească, a adunat zeci de poezii care la un moment dat au atins masa critică pentru editura Minerva, care a lansat astfel o primă antologie de poezie românească de peste secole, tradusă în limba engleză – “Testament”.

(w882) Daniel Ion

(w882) Daniel Ion

În 19 noiembrie 2013 a recidivat la aceeaşi prestigioasă editură, cu debutul propriilor poezii în volum – “Agăţat între stele”. Reportajul a fost filmat la librăria Mihail Sadoveanu din Bucureşti, un eveniment literar în toată regula (a recitat Manuela Hărăbor, au vorbit editorul Ana Munteanu, criticul Alex Ştefănescu şi Lucian Vasilescu, autorul prefeţei)… cu cântec (Adrian Ivaniţchi)!

(w882) Manuela HÄ

(w882) Adrian Iva

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

 

#tvri