loader
Foto

Galerie foto

Republica Moldova, paşi spre Uniunea Europeană

Bogdan Aurescu, secretar de stat Ministerul Afacerilor Externe, a fost invitatul lui Sorin Burtea, miercuri, 29 octombrie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Prin telefon, s-au alăturat Valeriu Chiveri, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Republica Moldova şi Dragoş Bocănaciu, coordonator proiect TVR Chişinău.

După ani de aşteptare, în decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depusă la CEDO de SRTv, Televiziunea Română şi-a reluat emisia în Republica Moldova. Sub sigla TVR, telespectatorii urmăresc emisiuni de actualitate, culturale, divertisment, folclor, arhivă, dar şi programe despre românii de pretutindeni.

Din 1 noiembrie, grila TVR va cuprinde un program special de ştiri cu informaţii de interes naţional, realizat de noua echipă de la Chişinău. Telejurnal Moldova va fi difuzat de la ora 19:00. De asemenea, tot din noiembrie, la TVR veţi urmări mai multe filme româneşti.

Astfel, barierele sunt înlăturate una câte una şi este reluat cursul firesc dintre două state care vorbesc aceeaşi limbă. Aceste demersuri sunt o continuare a relaţiilor politice şi economice din ce în ce mai strânse, impulsionate de conjunctura internaţională favorabilă aspiraţiilor europene ale Moldovei. Inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, importul produselor agricole, mai ales după ce Rusia a introdus embargou pentru o mulţime de articole sunt punţi din ce în ce mai solide peste o graniţă impusă la sfârşitul celui de al II-lea război mondial.

Ajutorul românesc este materializat şi prin cele 5.000 de burse pentru studiu  oferite anual, tinerilor, dar şi prin investiţiile Guvernului României în reabilitarea instituţiilor de învăţământ şi de cultură din Republica Moldova.

* În această ediţie aţi putut afla câştigătorul concursului “România vacanţelor tale”.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Istorii de bun gust (R)

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo,

Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri