loader
Foto

Reponsabilitatea socială, investiţie fără graniţe

Marți, 19 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internațional, echipa emisiunii ”Investiţi în România!” a adus în casele dumneavoastră fapte bune și oameni care investesc în educaţie, dând şansa semenilor la o viaţă frumoasă.

 

Investiţi în România!

Sunt oameni înzestraţi de Dumnezeu, care ştiu să dăruiască şi pun conceptul de responsabilitate socială într-o lumină deosebită.

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a discutat cu Dumitru PRUNARIU despre rolul mentorului în viaţa şi cariera unui copil, dar şi despre accesul la educaţie, specializare, plecarea la ultraspecializare în străinătate şi riscul pierderii tinerilor valoroşi, după ce statul român a investit în ei.

(w882) Prunariu

Am stat de vorbă şi cu părintele Pompiliu DINU, de la Parohia Şerban Vodă din Capitală, despre activităţile desfăşurate de aşezământul filantropic al parohiei, o investiţie amplă atât în educaţia generaţiei următoare, cât şi în ajutorarea celor aflaţi în suferinţă. A construit un centru pentru copii şi doreşte să deschidă un azil pentru vârstnici. Ne oferă o lecţie de viaţă, zi de zi, ajutând oameni cu nevoi speciale.

(w882) Preot

V-am dat întâlnire cu Victoria DUNFORD, fondator al Asociaţiei MAD – Aid, originară din Republica Moldova, care a venit la Investiţi în România! să vorbească despre acțiunile de caritate pe care le desfăşoară, dar şi despre proiecte viitoare.

(w882) DunONG

Tot în această ediţie v-am prezentat un proiect de suflet al europarlamentarului Maria GRAPINI, Centrul rezidențial pentru persoanele vârstnice “Fecioara Maria”, care este construit la Giroc, în judeţul Timiş, într-un reportaj realizat de jurnalista Cristina LEORENŢ.

(w882) Grapini

Iar Bogdan TĂNASĂ, administrator Casa Share, ne-a povestit cum a reușit să realizeze 30 de locuinţe pentru copiii sărmani, care nu au știut până atunci ce înseamnă cu adevărat un cămin, într-un interviu semnat de jurnalistul Răzvan ONESA.

(w882) Tanasa

Am mers şi în Atlanta, SUA, unde părintele George ACSENTE, de la Biserica Ortodoxă “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, care subliniază importanţa păstrării şi promovării valorilor autohtone peste hotare, a vorbit despre responsabilitate socială în diaspora, într-un reportaj realizat de jurnalista Roxana SEGNEANU.

(w882) Acs

***

Invitaţi:

● DUMITRU PRUNARIU

● preot paroh POMPILIU DINU – Parohia Şerban Vodă, București

● VICTORIA DUNFORD - fondator Asociaţia MAD – Aid

***

(w882) Leorent In

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii.

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

2:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri