loader
Foto

Galerie foto

Recunoaştere pentru TVR la ediția XXIX a Topului Firmelor din Bucureşti

Emisiunea “Investiţi în România!”, difuzată la TVR Internaţional, a obţinut Trofeul Special al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti la cea de-a XXIX-a ediţie a Topului Firmelor din Capitală, eveniment ce a premiat excelenţa în afaceri.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

„De peste 21 de ani spunem poveşti de succes despre business-ul românesc la TVR Internaţional. Faptul că reprezentanţii mediului de afaceri bucureştean aleg să ne onoreze cu trofeul special, într-o lume în care oferta de programe de televiziune este din ce în ce mai mare, ne determină să spunem cu voce tare că suntem recunoscători pentru tot ceea ce am construit alături de reputatul realizator Sorin Burtea, mândri că ducem mai departe, cu demnitate, această misiune şi responsabili, astfel încât programul să rămână apreciat de telespectatorii de pe toate continentele. Mulţumim, CCIB! Mulţumim tuturor colegilor din TVR implicaţi în realizarea acestui program!”, a declarat Cristina LEORENŢ, realizator şi moderator al emisiunii Investiţi în România!

(w882) investiti

„Este un premiu onorant, care răsplăteşte activitatea pe care noi, echipa Investiţi în România!, o desfăşurăm de mai bine de 21 de ani aici, la TVR Internaţional. Mai exact, furnizăm conaţionalilor de pe toate meridianele informaţii de ultimă oră din mediul economic românesc, într-un limbaj facil, promovăm ideile de afaceri inovatoare, românii valoroşi, păstrăm tradiţiile autentice şi astfel arătăm lumii întregi că existăm pe harta economică internaţională. Mulţumim CCIB!”, a spus Raluca AMZĂR, producător al emisiunii Investiţi în România!

Performanţele firmelor premiate la cea de-a XXIX ediţie a Topului Firmelor din Bucureşti sunt meritorii, mai ales că au fost răsplătite rezultatele obţinute în 2021, un an marcat de criză sanitară şi economică.

(w882) cristina l

„Remarc cu bucurie ca a crescut semnificativ gradul de performanţă şi eficienţă al companiilor bucureştene laureate. Astfel, cifra de afaceri cumulată a acestora s-a majorat faţă de ediţia precedentă cu 15%, atingând 96 mld. euro, în timp ce profitul din exploatare, în valoare de 9,6 mld euro, este mai mare cu 31% comparativ cu cel consemnat anul trecut. De asemenea, aș vrea să punctez că mediul de afaceri al Capitalei este unul stabil, prin prisma faptului că 820 de firme, adică 11,3% din totalul premianților, s-au calificat pentru a primi Trofeul de Excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziții ale Topului nostru”, a declarat Iuliu STOCKLOSA, preşedintele CCIB.

Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a vorbit despre polarizarea puternică a economiei românești, punctând faptul că 0,55% din numărul total de firme care au depus bilanțul anul acesta realizează 65% din cifra de afaceri la nivelul întregii țări. Totodată, Mihai Daraban a subliniat necesitatea scăderii deficitului balanței comerciale. „Cred că trebuie să ne axăm pe atragerea de investiții în producția de bunuri de larg consum și pe reducerea dependenței de importuri”, a spus Mihai DARABAN, preşedintele CCIR.

La Gala de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai companiilor din Capitală, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale, ai camerelor de comerţ şi organizaţiilor patronale, precum şi cei ai mass-media.

(w882) sala premi

Despre emisiunea Investiţi în România!:

Echipa „Investiţi în România!” promovează mediul de afaceri autohton, punând accent pe antreprenori creativi, business-uri de tradiţie şi investiţii inovative din diverse sectoare economice.

De peste două decenii intrăm în casele românilor de pretutindeni, cu dezbateri susţinute prin reportaje, interviuri, comentarii, ştiri. Ne conectăm în direct, cu oameni inteligenţi, pentru care România este sau poate deveni o destinaţie de afaceri. Nu de puţine ori, în timpul emisiunii s-au pus bazele unor investiţii, comisionul fiind încrederea şi credibilitatea câştigate.

În prezent, emisiunea „Investiţi în România!” are 60 de minute şi este difuzată în direct, marţea, de la ora 21:00, la TVR Internaţional, pe platforma TVR+ şi pe paginile de Facebook www.facebook.com/InvestitiTVRi şi www.facebook.com/tvrinternational.

Echipa: Editor imagine Mihaela CHIPER; Graphic designer Laurențiu NĂSTASE; Documentarist & poster maker Giorgiana ŞUŞURINCĂ; Organizator de producţie IULIAN NICULESCU; Jurnalişti tv: Anamaria GHIUR, Roxana SEGNEANU, Răzvan ONESA; Regizor tv MANUELA APOSTOL; Producător tv Raluca AMZĂR; Realizator & moderator Cristina LEORENŢ

* Împreună construim pentru generațiile următoare!

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Episodul 8

Ion Stoica este profesor de Știinta calculatoarelor la Universitatea Berkeley de 23 de ani, fondator al companiei Databricks, cel mai dezvoltat proiect open-source de gestionare a volumelor mari de date, singura platformă software care combină datele cu inteligenţa artificială. Compania l-a propulsat în topul Forbes ca al patrulea cel mai bogat român din lume, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Este specializat în sisteme IA, cloud computing, rețele, Big data, design de algoritmi și sisteme de securitate.

Director la Sky Computing Lab, cofondator Anyscale (2019), Databricks (2013) și Conviva Networks (2006). Este autorul a peste 100 de lucrări peer reviewed. Este membru de onoare al Academiei Române. A primit mai multe premii, printre care Mark Weiser Award (2019), SIGOPS Hall of Fame Award (2015).

Databricks, compania lansată în 2013, permite gestionarea volumelor mari de date prin aşa-numită arhitectură lakehouse, fiind singura platformă software care combină datele cu Inteligenţa artificială. În 2022, compania era evaluată la 38 de miliarde de dolari.

Realizator şi moderator Marian Voicu

(Reluare)

5:30 Istorii de bun gust (R)

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri