loader
Foto

Realizări ale artiștilor români în străinătate

Despre plecări şi reveniri, despre aici şi acolo, despre oameni remarcabili care creează punţi de legătură între românii din ţară şi cei din străinătate am vorbit la „A doua Românie”, joi, 29 februarie, de la ora 21:00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ruxandra Şerban este antreprenoare, producătoare de film, actriţă şi cântăreaţă stabilită la Paris de câţiva ani, unde şi-a definitivat şi studiile.

(w882)

Trăieşte între două lumi, România şi Franţa şi reuşeşte să îmbine cu succes cariera artistică cu rolul de antreprenor.

A lansat o platformă de producţie dedicată filmului românesc independent, dar are şi multe proiecte cu renumitul regizor și scenarist francez de origine română, Radu Mihăileanu.

Anul trecut a participat, în calitate de coproducător, la realizarea a 2 filme româneşti de succes, iar acum se pregăteşte de lansarea unui lungmetraj despre pandemia de Covid 19.

(w882)

Pictorul Gabriel Stan este unul dintre artiştii plastici ai României, cu performanţe artistice impresionante în Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa, Spania şi Olanda.

Prin pictura sa, Gabriel Stan explică fenomene diferite, din punct de vedere fizic, matematic, astrologic. Este atras de teme considerate aproape imposibile în arta picturii.

Având o veritabilă măiestrie a tehnicii picturale şi un apetit pentru lumină, artistul brașovean spune că, de fapt, pictura este un instrument superior de cunoaştere.

(w882)

Activitatea artistică, dar şi preocupările sale complexe sunt prezentate în cadrul unui documentar realizat recent de Corneliu Ţepeluş, un alt român, care după ce a trăit mulţi ani în diferite ţări ale lumii, a ales să revină acasă şi să se dedice promovării României. A realizat filmul documentar, ”În căutarea castelului Dracula”, în colaborare cu urmașului lui Bram Stoker.

(w882)

În perioada pandemiei, a lansat proiectul Interviews for hope, care a reunit si o serie de personalităţi din diaspora.

”Interpretări de adevăr” este titlul expoziţiei de arte vizuale ce a fost vernisată, de curând, într-un ambient de excepţie din inima Bucureştiului.

Rebeca Dumitru, medic și artist vizual, cunoscută sub pseudonimul Agape’s Reign, a invitat publicul în universul său artistic ce reflectă profunzimea experienţei umane.

(w882)

Abordarea inedită pe care medicul artist a dezvoltat-o constă în tehnica abstractă 3D, îmbinată cu modelajul și sculptura, îmbogăţind cu apariția sa piața de artă din România.

Realizarea expoziţiei reprezintă încununarea unui parcurs artistic excepţional şi cuprinde, între altele, o serie dedicată Familiei Regale a României, având o valoare sentimentală deosebită pentru autoare.

(w500)

Moderator şi realizator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu

Producător: Liliana Văduva

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

 

21:00 Vineri seara în direct

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri