loader
Foto

Războiul din Ucraina, oportunitate sau amenințare pentru fermierii români?

Conflictul de la granițe este o amenințare sau poate fi considerat o oportunitate pentru agricultorii autohtoni? Am aflat răspunsul pe 5 aprilie, de la ora 21, în emisiunea "Investiţi în România!", la TVR Internațional.

 

Investiţi în România!

Federația Rusă și Ucraina sunt printre cei mai mari exportatori la nivel mondial de gaze naturale și cereale. Conflictul dintre cele două state zdruncină agricultura globală, determinând creșterea costurilor de producție, cu impact asupra preţurilor la alimente, care se adaugă unei crize a îngrășămintelor. În acest context, mai mulți specialiști vorbesc despre o viitoare recesiune alimentară.

Cum fac faţă fermierii provocărilor actuale? Cu ce soluţii vine statul român în sprijinul acestora? Conflictul de la granițe este o amenințare sau poate fi considerat o oportunitate pentru agricultorii autohtoni? Ce șanse sunt să îi convingem pe românii din diaspora să se întoarcă să investească acasă? Cum putem crește numărul produselor fabricate în România, recunoscute de Uniunea Europeană?

(w882) Grup

Am aflat pe 5 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional.

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a discutat cu invitaţii săi despre efectele conflictului ruso-ucrainean asupra agriculturii, impactul creșterii prețurilor la îngrășăminte, carburanți și la energie și soluțiile pentru securitatea alimentară, despre principalii piloni ai Politicii Agricole Comune în perioada 2021-2027, programe naționale de sprijin pentru fermierii români și investiții în digitalizarea agriculturii.

(w882) Chesnoiu

Tot în această ediție am urmărit un interviu cu prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, rectorul Academiei de Studii Economice Bucureşti, despre provocările cu care se confruntă agricultura în contextul actual. V-ați putut întâlni și cu Marius Cătălin ŞOARECE, vâlceanul care, după 15 ani petrecuți în Italia, s-a întors acasă pentru a dezvolta un brand pentru ţuica şi rachiul oltenesc de Stroieşti, cu ajutorul fondurilor europene, ambele reportaje fiind semnate de jurnalistul Răzvan ONESA. La Investiți în România!, am stat de vorbă și cu antreprenorul Igor CRUSNEVSCHI, despre stadiul relocării unei importante fabrici de tractoare din Harcov, Ucraina, la Holboca, în județul Iași, într-un reportaj semnat de jurnalista Roxana SEGNEANU.

***

Invitaţi:

● ADRIAN CHESNOIU - ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

● DANIEL BUDA - membru al Parlamentului European, vicepreşedinte Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală

● CIPRIAN OLTEANU - membru Consiliul Director, Clubul Fermierilor Români

(w882) Buda

(w882) Olteanu

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri