loader
Foto

Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE! - campania TVRi de Ziua Universală a IEI

TVR Internaţional sărbătoreşte IA tradiţională românească alături de românii de pretutindeni, ca în fiecare an, în luna iunie.

 

Documente disponibile pentru descarcare:

Aici aveți Regulamentul Concurs al Campaniei „Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!”, ediţia a şasea, Ziua Universală a Iei – 2019.

(w882)

TVR Internaţional derulează cea de-a VI-a ediţie a campaniei "Răspândeşte cultură - realizată împreună cu Muzeul Naţional de Artă al României. Dăruieşte RomânIE!” - de promovare a purtatului iei autentice româneşti, prin care îşi propune să aducă împreună români din toată lumea, pentru a susţine includerea cămăşii cu altiţă în patrimoniul imaterial al UNESCO.

Dosarul este realizat în acest scop de Comisia Naţională pentru salvgardarea patrimoniului imaterial, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

(w882)

Din prima săptămână a lunii iunie, vedetele postului TVRi poartă cu mândrie ia tradiţională şi pledează pentru recunoaşterea valorii universale a creaţiei populare.

(w882) Mihaela Cr

De asemenea, copii din familii mixte, dar şi din familii ale românilor care s-au întors în țară ori ale străinilor care ne-au ales răspândesc cultură prin poezie şi port popular.

(w882) Corina Dob

Între 17 şi 28 iunie, emisiunile interactive, producţii consacrate ale postului TVR Internaţional “Avocatul dumneavoastră”, „Investiţi în România!”, „Articolul VII”, „Corespondent TVRi”, „Dăruieşte RomânIE!”, „Un doctor pentru dumneavoastră” vor difuza ediţii speciale, în care sărbătoresc IA.

(w882) Ana Maria

TVRi aduce astfel un omagiu culturii tradiţionale româneşti, purtând şi dăruind veşmintele ale căror însemne vorbesc despre natură, univers, muncile şi credinţele ţăranului român.

(w882) Grigore Le

Fiţi parte a demersului de susţinere a IEI în patrimoniul UNESCO!

(w882) Mariuca Mi

Fotografiaţi-vă sau înregistraţi-vă mesajul purtând IE şi postaţi-l pe pagina de Facebook TVR Internaţional.

(w882) Sorin Burt

Ziua Universală a IEI se sărbătorește pe 24 iunie.

Aici aveți Regulamentul Concurs al Campaniei „Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!”, ediţia a şasea, Ziua Universală a Iei – 2019.


23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri