loader
Foto

Concurs: Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!

TVR Internațional te premiază de Ziua Universală a Iei! 3 ii pentru copii aşteaptă să fie purtate de generaţia următoare.

 

TVR Internaţional a dat startul celei de-a VI-a ediţii a campaniei de promovare a purtatului iei autentice româneşti şi îi premiază pe trei dintre românii care demonstrează că iubesc portul nostru popular.

Până pe 23 iunie, ora 00.00 (ora României), românii din întreaga lume pot demonstra că iubesc IA autentică participând la concursul desfăşurat pe pagina de Facebook a TVRi (www.facebook.com/tvrinternational). Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe pagina de Facebook a TVR Internațional, să daţi like paginii şi share la postarea în care este anunţat concursul, iar apoi să încărcaţi o fotografie sau un mesaj video în care purtaţi ie, însoțită de răspunsul la întrebarea: ”De ce iubiţi IA românească?”

În cinstea Zilei Universale a Iei, TVR Internaţional va premia, prin tragere la sorţi, pe trei dintre românii participanţi la concurs cu trei ii româneşti pentru copii, oferite de Maria şi Daniel Stanciu Manufactura Maridan SRL.

https://www.facebook.com/pages/category/Clothing--Brand-/Souvenir-Shop-Romania-Ia-romaneasca-by-Maria-si-Daniel-Stanciu-390904897744708/

Cei trei câştigători vor fi aleşi prin tragere la sorţi online pe random.org și anunțați  în cadrul emisiunii „Corespondent TVRi” din data de 27 iunie 2019,  de la ora 21.30 (ora României). Informaţii găsiţi pe site-ul tvri.tvr.ro și pe pagina de Facebook a postului TVR Internaţional (www.facebook.com/tvrinternational).

"Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!”

Regulamentul concursului îl găsiți AICI

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri