loader
Foto

Radu Țuțuian: foarte BINE pentru BINELE oamenilor

Joi, 12 mai, de la ora 21.00, la TVR Internaţional ați aflat povestea unui medic român care face performanţă peste hotare.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Radu Țuțuian este originar din Brașov și a studiat medicina la București. A plecat din România în 1997 și a locuit în Elveția aproape doi ani, după care a emigrat în SUA, specializându-se în medicină internă și gastroenterologie. Din 2005 a revenit în Elveția, unde profesează ca doctor al Spitalului Universitar din Berna și este șeful secției de gastrologie în cadrul Rețelei de servicii publice care include, pe lângă Spitalul Universitar, doi spitale orășenești și trei regionale.

În Elveția nu există un sistem public de asigurări de sănătate. Toate asigurările sunt încheiate de firme private. Există o franciză care variază între 300 și 2.500 de franci ce semnifică suma pe care suportă din buzunar un cetățean atunci când se confruntă cu probleme de sănătate, la care se adaugă o cotă-parte de 10% din costurile medicale (medicamente, spitalizare) care depășeșc valoarea francizei. Pentru fiecare treaptă de franciză aleasă, contribuabilul plătește lunar o asigurare de sănătate.

Contribuțiile sunt mari, la fel însă și veniturile. Salariul mediu net în țara cantoanelor este de circa 4.000 de euro, iar șomajul este aproape inexistent. De altfel Elveția este statul cu unul dintre cele mai înalte niveluri de trai din lume. Țara ceasurilor, a băncilor şi a ciocolatei nu este membră a Uniunii Europene, dar este paradisul bancar tradiţional al bogaţilor lumii.

Realizator Gabriela Dumbravă

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri