loader
Foto

Radioterapia, tratament de mare precizie

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la TVRi, urmărim o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina viitorului, rolul credinței și tratamentele de mare precizie prin radioterapie.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Nutriția, medicina viitorului

Invitat: dr. Ruxandra Pleşea, specialist în diabetologie, nutriţie şi boli metabolice

(w882)

(w882)

Alimentația influențează fertilitatea și procesul de vindecare a bolilor. Fiecare grupă alimentară are importanța ei, iar persoanelor cu probleme metabolice sau diabet li se recomandă o hrană variată, naturală. Aflăm ce e potrivit pentru bolnavii cronici, pentru mămici în perioada de sarcină și alăptare, cum educăm copiii și adolescenții să reziste la tentațiile din jur și primim câteva recomandări generale legate de alimentație în perioadele de post și sărbători. Discutăm ce se recomandă pacienților cu cancer în timpul și după ședințele de radioterapie și ne informăm despre programe de nutriție bazate pe teste genetice, imunologice și de intoleranțe alimentare.

* Dumnezeu lucrează prin oameni

Invitat: preot îmbisericit Nicolae Tănăsoiu, Parohia „Sfântul Nicolae”, oraș Pantelimon, Ilfov

(w882)

Aflăm cum a reușit preotul Nicolae să țină 32 de ani sub control diabetul și cât de mult îl ajută că slujește, săptămânal, la venerabila vârstă de 82 de ani. Ne îndeamnă să ținem Postul Crăciunului fiecare după putință, iar cele mai importante sunt faptele, bunătatea și dărnicia.

* Radioterapia, tratament de mare precizie

Invitat: din Irlanda, prof. dr. Alina Mihai, medic radioterapeut și Director Cercetare Oncologică la Beacon Hospital Dublin, prof. asociat la Facultatea de Medicină University College Dublin

(w882)

Invitata noastră practică radioterapie oncologică în Irlanda și este consultant al Departamentului Radioterapie la o clinică din Cluj. Sub îndrumarea dumneaei, s-au efectuat primele tratamente de radioterapie stereotactică extracraniană în România. Cu o expertiză de mai mult de 15 ani în radioterapia stereotactică extracraniană și craniană, pornind de la o paralelă între cele două sisteme medicale, va vorbi despre impactul tehnologiei în radioterapia modernă și efectele acestor posibilități terapeutice pentru cele mai frecvente tipuri de cancer.

 

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

2:00 Cursa prin istorie

*Poveşti şi secrete pe Podul Mogoşoaiei

Spioni din al doilea război mondial

Calatoria pe Podul Mogosoaiei continua prin istorie. Adriana Irimescu si un grup de tineri elevi merg pe urmele spionilor din al doilea razboi mondial, redescoperind Piata Palatului Regal de odinioara.

Prezintă Adriana Irimescu

Jurnalist Ştefania Ţene

Realizatori şi producători: Anca Berlogea-Boariu şi Aziza Micu

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea s-a difuzat ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri