loader
Foto

Galerie foto

Programe de investiţii în sănătate

Marţi, 8 ianuarie, de la ora 21.30, la TVRi, vă invităm să urmăriţi o ediţie de colecţie Investiţi în România! , redifuzare din 16 octombrie 2018.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

O ţară cu tradiţie în medicină, cu spitale ce au scris istorie de-a lungul vremii, cu medici de elită la nivel internaţional, România are nevoie de schimbări, când vine vorba de sănătate.

Dr. László Attila, preşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică, Senatul României, dr. Cristian-Vasile Grasu, secretar de stat Ministerul Sănătăţii, conf. dr. Carmen Orban, medic primar ATI, directorul Institutului Clinic Fundeni au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 16 octombrie, la TVRi, de la ora 21.30.

Poate nu multe domenii mai stârnesc astăzi sentimente şi discuţii dintre cele mai aprinse, aşa cum o face sănătatea: „Este în colaps!”, „Ar avea nevoie de reanimare!”, „Este un sistem bolnav, cel mai slab din Europa, ucis de corupţie!”„Finanţarea ori este total insuficientă, ori abundentă, dar prost gestionată!”, „Medicii români sunt fie criminali, fie cei mai buni specialişti din lume!”

România este statul membru cu cel mai mic sau printre cele mai mici bugete alocate sănătăţii, faţă de multe ţări din Uniunea Europeană. Nu este realist să așteptăm rezultate similare acestor state. În plus, exodul medicilor pune la grea încercare autorităţile.

Noua salarizare, aplicată de la 1 martie 2018, schimbă multe lucruri în bine şi spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, aduce medici înapoi. În ultima vreme, se fac eforturi, se renovează secţii, se construiesc altele. Sunt multe spitale la nivel naţional în care condiţiile rivalizează cu cele din vest, dar, în aceeaşi măsură, o serie de unităţi au nevoie de reabilitare urgentă.

(w882) investiti

Guvernul promite şi a aprobat deja construcţia mai multor spitale regionale. Mai mult decât atât, bugetul destul de limitat ar putea fi completat de fondurile europene, care gestionate corect, ar acoperi multe nevoi - infrastructură şi dotări încă deficitare, dezvoltarea personalului medical, inovaţie în medicina primară, ambulatorii, spitale, legătura dintre medic şi pacient.

(w882) investiti

Care ar fi elementele care ar putea sta la baza unei schimbări în bine a sistemului sanitar din România? Nu ştim exact răspunsul, dar un lucru îl ştim sigur - sănătatea românească trebuie să devină prioritate naţională!

Emisiunea Investiţi în România! este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

21:00 Investiţi în România!

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

Transmisiune directă

22:00 Destine ca-n filme

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras și Placido Domingo. În 1990, elita americană l-a adoptat și i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean. Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu își putea permite decât o singură pereche de teniși.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizator Doru Ionescu

Producător Iuliana Marciuc

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri