loader
Foto

Profa’ de română din Granada, joi la “Lumea şi Noi”

Joi, 17 martie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional am descoperit povestea Oanei Ursache şi a locului în care a creat o parte mică de România.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La Universitatea din Granada, Facultatea de Traducere și Interpretariat, pentru studiul limbii române s-au făcut liste de așteptare. Iar studenții sunt, în cea mai mare parte, spanioli. Și asta din două motive: într-o țară cu un milion de români, sunt șanse mari să găsești un loc de muncă într-o firmă de interpretariat; și, mai important: profa’ de română - Oana Ursache, visiting professor, specializată în a-i “îndrăgosti pe studenții spanioli de România”.

(w882) Oana Ursac

În emisiunea “Lumea și noi” povestim cu Oana despre ziua iei, când centrul Granadei pare o bucată de România, despre locul unde lucrează, una dintre cele mai vechi universități din Europa, despre frumusețea Granadei și dorul neostoit de Bucovina.

(w882) Oana Ursac

Realizator Irina Luca

Director de imagine Doru Iacovescu

(w235) Oana Ursac(w235) Oana Ursac

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 În Slujba Binelui

Producător şi realizator Tatiana Slivca

(redifuzare)

7:30 Vivi Art

Prezentator Vivien Rusu

Producător Tatiana Slivca

 
Turismul rural, model de dezvoltare al satului românesc

Vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Investiți în România!" la TVR Internațional, marți, 30 iulie, de la ora 21:00.

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: duminică, 28 iulie 2024

În ediția de luni, 29 iulie, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflăm despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

 

#tvri