loader
Foto

Profa’ de română din Granada, joi la “Lumea şi Noi”

Joi, 17 martie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional am descoperit povestea Oanei Ursache şi a locului în care a creat o parte mică de România.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La Universitatea din Granada, Facultatea de Traducere și Interpretariat, pentru studiul limbii române s-au făcut liste de așteptare. Iar studenții sunt, în cea mai mare parte, spanioli. Și asta din două motive: într-o țară cu un milion de români, sunt șanse mari să găsești un loc de muncă într-o firmă de interpretariat; și, mai important: profa’ de română - Oana Ursache, visiting professor, specializată în a-i “îndrăgosti pe studenții spanioli de România”.

(w882) Oana Ursac

În emisiunea “Lumea și noi” povestim cu Oana despre ziua iei, când centrul Granadei pare o bucată de România, despre locul unde lucrează, una dintre cele mai vechi universități din Europa, despre frumusețea Granadei și dorul neostoit de Bucovina.

(w882) Oana Ursac

Realizator Irina Luca

Director de imagine Doru Iacovescu

(w235) Oana Ursac(w235) Oana Ursac

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Investiţi în România!

*Programe pentru dezvoltarea imm-urilor şi turismului

Invitat Lucian-Ioan Rus, secretar de stat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

Transmisiune directă

22:00 Destine ca-n filme

*Maria Dănilă-"Spre acoperisul lumii"

Pe Maria Dănilă nu o opreste nimic. Nici avalanse, nici furtuni, nici căzături, nici degerături, nici imobilizările la pat, cu perioadele lungi de recuperare șsi pericolele cunoscute, sau necunoscute, ale muntelui.

Merge cu hotărâre înainte, mereu înainte, mereu în sus. În viteză de formula 1 spre acoperisș, spre acoperisul lumii, pentru că următoarea destinatie este Vârful Everest!

*Dr Horatiu Moldovan-"Performantă pentru viată"

Destinul a făcut ca alegerea specializării de chirurgie cardiovasculară să fie făcută la vârsta de 9 ani, după întâlnirea sa cu primul român operat pe cord deschis de către renumitul profesor Christiaan Barnard.

Cu acest model în viată, după zeci de ani de activitate în blocul operator șsi la catedră, a devenit ilustru profesor universitar doctor Horațiu Moldovan.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Producător Iuliana Marciuc

(redifuzare)

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Programe pentru dezvoltarea imm-urilor şi turismului

O nouă ediție ”Investiți în România!” se difuzează în direct, marți, 25 iunie, pe TVR Internațional. Echipa emisiunii vă dă întâlnire de la ora ...

Monahul-medic Luca Bîlteanu a ales România: „Bolnavul e cel mai mare profesor al meu, iar boala este lecţia supremă”

Marți, 25 iunie, pe TVRi, de la ora 19:00, în direct, la "Un doctor pentru dumneavoastră", despre rolul modelelor în educație, cercetare şi ...

 

#tvri