loader
Foto

Priorităţile autorităţilor pentru diaspora, în dezbatere la "Investiţi în România!"

Bogdan Stănescu, director  Departamentul Consular MAE,  Claudiu Vrînceanu, secretar de stat Ministerul Economiei, Manuel Costescu, secretar de stat Departamentul pentru Investiţii Străine, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, la TVRi, de la 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Editia este redifuzare din data de 18 mai şi este disponibilă online pe TVR+.

Prin telefon se alătură discuţiei Ciprian Cătălin Necula, secretar de stat, Ministerul Fondurilor Europene şi George Beţianu, proprietar Grupul de Companii Riverside Group London Limited, Marea Britanie.

Asistenţă consulară mai aproape de casă

Milioane de români trăiesc peste hotare. Înţelegerea problemelor cu care aceştia se confruntă şi sprijinirea lor în situaţii limită este datoria statului. Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Consular dezvoltă programe şi proiecte în acest sens.Reducerea taxelor, repatrierea trupurilor neînsufleţite, în cazul familiilor sărace, înlesnirea procesului de vot, dezvoltarea call center-ului şi mai multă transparenţă în atribuirea fondurilor guvernamentale sunt cele mai importante direcţii.

De asemenea, simplificarea procedurilor de obţinere a documentelor de la direcţiile consulare este un ajutor real, în special pentru cei care locuiesc pe alte continente. Multe dintre problemele semnalate ţin de competenţele mai multor ministere şi instituţii publice. De aceea, trebuie intensificat dialogul interinstituţional, astfel încât să sporească eficienţa şi coerenţa politicilor şi programelor derulate.

Fii antreprenor în România!

În urma solicitărilor telespectatorilor, discutăm și despre programe pentru IMM-uri şi susţinerea mediului de afaceri, implementate de Ministerul Economiei, dar şi despre accesarea de fonduri europene destinate celor care revin acasă.

Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către antreprenorii debutanți a fost reluat şi dispune de fonduri de 20 milioane lei în acest an. Cei care vor să înceapă o afacere primesc de la stat până la 10.000 de euro, jumătate din suma necesară derulării investiției. Condiţia este să fie la prima iniţiativă şi să poată acoperi 50% din fonduri. Firmele de tip SRL-D au diverse beneficii, printre care amintim scutirea de la plata taxelor pentru înființare şi a contribuţiilor de asigurări sociale pentru cel mult patru angajați.

Sunt în derulare şi programe pentru încurajarea mediului de afaceri, destinate comercianţilor, femeilor manageri. Totodată există în desfăşurare o serie de parteneriate încheiate cu marile universități din România pentru ca studenții să învețe să facă un plan de afaceri.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri