loader
Foto

Galerie foto

„Principii de viaţă”, cu Vlad Ivanov – duminică la TVRi

Duminică, 17 ianuarie, la TVR Internaţional puteţi urmări de la ora 22.00, filmul artistic românesc „Principii de viaţă”.

 

Filmul românesc la TVRi

În regia lui Constantin Popescu şi pe baza unui scenariu scris de Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, drama din 2011 îi are în rolurile principale pe actorii Vlad Ivanov, Gabriel Huian, Rodica Lazăr şi Crina Mureşan.

Emilian Velicanu se consideră un bărbat fericit - are o afacere care merge bine, construieşte o vilă, s-a recăsătorit şi este tatăl a doi copii: un nou-născut şi un fiu adolescent din primul mariaj. Înainte de a pleca la mare cu familia, Velicanu trebuie să rezolve mai multe probleme urgente. Discuţiile cu cele două femei din viaţa lui, dar şi atitudinea băiatului lui adolescent îl fac să ajungă la o criză nervoasă.

Şi acest film al noului val din cinematografia noastră face portretul României postdecembriste, cu problemele tranziţiei, dar şi cu eternele dileme ale tatălui de familie, confruntat cu mentalităţi diferite, ale membrilor de familie din generaţii sau epoci personale diferite.

Constantin Popescu a regizat mai multe scurtmetraje, unul dintre ele în omnibusul „Amintiri din Epoca de Aur” (2009).  Primul său scurtmetraj, „Apartamentul" (2004), a fost distins cu Marele Premiu al Juriului la Veneţia. Au urmat „Canton", „Drezina" şi „Apa”.

„Portretul luptătorului la tinereţe" a fost debutul său în lungmetraj. Cel de-al doilea lungmetraj al lui este filmul „Principii de viaţă".

Constantin Popescu este şi regizor al unor seriale TV.

(w882) Principii

Protagonistul din „Principii de viaţă” beneficiază de talentul lui Vlad Ivanov, actor la Teatrul Bulandra şi laureat a trei premii Gopo pentru rolurile secundare din filmele „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în 2008, „Poliţist, adjectiv”, în 2010 şi „Poziţia copilului”, în 2014. „Principii de viaţă” a fost distins cu Premiul pentru interpretare masculină, acordat lui Vlad Ivanov în 2011 de UCIN, şi cu Premiul pentru cea mai bună regie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

(foto: cinemagia.ro)

DE 20 DE ANI, FILMUL ROMÂNESC ESTE LA TVR INTERNAŢIONAL!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri