loader
Foto

Prietenii şi duşmanii osteoporozei

Luni, 22 ianuarie, de la ora 19:00, TVR Internațional vă invită să revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la invitații emisiunii informații utile legate de osteoporoză și psoriazis, de felul în care putem gestiona aceste afecțiuni.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciați în țară și în diaspora, construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Prietenii şi duşmanii osteoporozei

Invitat: conf. dr. Daniela Opriș-Belinski, medic primar medicină internă și reumatologie

(w882)

Invitata noastră e membru activ al unor societăţi profesionale, autor și co-autor a peste 100 lucrări de specialitate şi capitole de cărţi, ex-director de proiect în granturi internaționale, investigator în peste 80 de studii clinice internaționale de fază II şi III. Osteoporoza, o problemă majoră de sănătate publică, este una dintre afecţiunile de care este interesată în mod deosebit. Vorbim de boala care evoluează tăcut şi afectează oasele, care devin atât de fragile încât o simplă căzătură sau acţiuni obişnuite pot provoca fracturi. Sedentarismul slăbeşte oasele şi duce la pierderea masei musculare. Aflăm ce influență au alimentația, mişcarea asupra osteoporozei şi cum poate fi prevenită.

(w882)

*Cum tratăm psoriazisul?

Invitat: din Franța, dr. Cristina Bulai Livideanu, medic primar dermatologie, coordonator Centrul de Referință de Mastocitoze din Toulouse

(w882)

Pe 29 octombrie, în peste 50 de țări de pe glob, se sărbătorește Ziua Mondială dedicată persoanelor cu psoriazis, o boală care afectează pacienții pe toate planurile: fizic, emoțional, social și economic. Psoriazisul este dat de o anomalie imunologică și formele grave pot induce un sindrom metabolic, hipertensiune arterială, dislipidemie sau obezitate abdominală. Cum gestionăm această afecțiune, aflăm în această ediție.

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

 

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

22:40 Drag de Romania noastră!

Concert *

Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

Prezintă Paul Surugiu-Fuego

Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Andreea Baciu

Producător Codruţa Prunariu

1:35 Vis sau realitate? (R)

*Invitată Amalia Enache

Prezintă Sebastian Felix Ţopescu

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri