loader
Foto

Prezenţe româneşti, sub semnul marii muzici, în Ungaria | VIDEO

Pe 26 octombrie, telespectatorii TVR Internaţional au avut ocazia să afle ce înseamnă pentru românii din Ungaria posibilitatea de a participa la evenimente culturale româneşti menite să îi aducă împreună.

 

Prezenţe româneşti

.
Recitalul cameral din creațiile lui George Enescu și Bela Bartók, organizat sub egida Festivalului Internațional "George Enescu", a încântat publicul  prezent în sala de festivităti a Liceului "Nicolae Bălcescu" din Gyula, la mijlocul toamnei.

(w882)Formula originală de concert-conferință-expoziție e o idee extrem de generoasă, mai ales că axul manifestării a fost reprezentat de  prezentarea unor fragmente din tragedia lirică "Oedip", compusă de George Enescu între 1921-1923 și dedicată soției sale Maria Rosetti Tescanu.

(w882)Și-au dat concursul Ștefan Ignat, profesor la Universitatea de Muzică "George Enescu" din București, prim bariton al Operei Națioale din București, pianistul Robert Manoleanu și studenții Simona Bucur, soprană, Antonia Lungu, mezzosoprană, Ion Coca, tenor, și David Miron, bariton.

(w882)Expozitia dedicată celor doi compozitori a cuprins panouri foto-documentare, partituri, afișe, programe de sală, extrase de presă, pagini de corespondență și fotografii din patrimoniul Muzeului "George Enescu" din București și al Arhivelor Bartók de la Budapesta.

(w882)
***

Realizator: Radu Găină
Director de imagine: Mihai Buzura


***

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Lucian Maxim:

Lucian Maxim, muzician, compozitor şi percuţionist în Orchestra Naţională Radio este invitatul Danielei Zeca Buzura într-o nouă ediţie "Mic Dejun ...

Ambasadori culturali ai României în lume

Ambasadori culturali ai României în lume

publicat: joi, 09 mai 2024

Ediția ”A doua Românie” de joi, 9 mai, vă prilejuiește întâlnirea cu pianistul Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Român de la ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri