loader
Foto

Galerie foto

”Prezențe românești” și ”Smart Diaspora”, de Ziua Culturii Naționale, la TVR Internațional | VIDEO

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, TVR Internaţional ne-a adus în atenţie două personalităţi care promovează valorile României în lume: Steven Bonica și Ștefan Pricopie. Pe 15 ianuarie, începând de la ora 21:00.  

 

În ediția de luni a emisiunii ”Prezenţe româneşti”, v-am făcut cunoştinţă cu Steven Bonica din Chicago, care de zeci de ani desfăşoară activităţi social-culturale de păstrare și promovare a limbii române, a culturii, istoriei și tradițiilor românești pe meleaguri americane.

(w882)

(w882)

Steven Bonica a plecat la vârsta de 18 ani în Statele Unite ale Americii. De-a lungul anilor a desfășurat diferite proiecte pentru comunitatea românească de peste Ocean, a înfiinţat Romanian - American Network Inc., ziarul Tribuna Românească şi a organizat numeroase evenimente. Recent, a reușit să realizeze portalul şi almanahul enciclopedic Biserici.us, care cuprinde toate bisericile şi organizaţiile creştine româneşti din SUA.

(w882)

(w882)

Împreună cu soţia lui româncă şi cu întreaga familie, preţuieşte limba română şi promovează valorile româneşti în toate mediile în care îşi desfăşoară activitatea. La 15 ianuarie, chiar de Ziua Culturii Naţionale, publicaţia Tribuna românescă a aniversat 22 de ani de activitate. La mulţi ani, Tribuna românească!

(w882)

Tot luni, de la 21.30, într-o nouă ediţie ”Smart Diaspora”, v-am invitat să îl cunoaşteţi pe Ștefan Pricopie, absolvent al Universitații Manchester, care a câștigat Global Undergraduate Awards 2019 – cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie.

(w882)

 

(w500)

 

Ştefan Pricopie a fost desemnat câștigator al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei, pentru teza sa de licența despre învățământul public şi fenomenul de brain drain.

Ştefan a fost singurul laureat felicitat de Preşedintele Irlandei, printr-o scrisoare personală, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, după susţinerea licenţei, i-a fost acordat premiul decanului pentru rezultate excepţionale. A prezentat lucrări la 6-7 conferinţe internaţionale, ceea ce este atipic pentru un doctorand.

(w500)

(w500)

Emisiunile se difuzează la TVR Moldova, luni, 15 ianuarie, la orele 23.30, respectiv 24.00, precum şi miercuri, 17 ianuarie, începând cu ora 22.10.

16:00 Punctul critic

*Cum facem Romania destinatie balneara de top?

Invitati:

dr. Adriana Mihalaş, medic de familie, dr.Adrian Miulescu, director la Institutul National de Recuperare Medicina Fizica si Balneoclimatologie

Prin Skype Cosmin Ciric, director de marketing centru balenear &SPA

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Cristian Tabără

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producători: Mihaela Căciuleanu, Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

17:00 Puternici, împreună

*Am nevoie de sânge, la cine apelez?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Film românesc la TVRi:

Dramă, inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii", "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul ...

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri