loader
Foto

Galerie foto

Prezențe românești – prima judecătoare de origine română din Italia

Îşi pune toată energia în slujba înfăptuirii justiţiei, în fiecare dosar pe care îl instrumentează şi consideră că cel mai interesant aspect al profesiei de magistrat este posibilitatea de a avea libertate de decizie. Pentru activitatea sa remarcabilă în calitate de judecător a fost distinsă cu premiul Areté, chiar de Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie 2023.

 

Prezenţe româneşti

Era doar un copil când a ajuns în Italia. A ales să emigreze pentru a fi mai aproape de părinţii săi.

La aproape 20 de ani distanţă, Oana Andreea Mecleş a devenit primul judecător român din Italia, iar la 37 de ani este şefa Tribunalului de Supraveghere din Cuneo.

Drumul parcurs pentru a deveni magistrat a fost unul dificil, dar plin de satisfacţii.

Încă de când era studentă s-a remarcat prin ambiție și perseverență, fiind un adevărat model în acest sens și dovedind că nimic nu este imposibil atunci când îţi doreşti cu adevărat ceva.

A absolvit Universitatea din Torino în 2012, cu nota maximă: 110/110 Cum Laude, numărându-se printre cei mai buni absolvenți ai anului.

Şi-a început cariera profesională ca avocat stagiar, dar era atrasă de ideea de a deveni judecător pentru prestigiul poziției.

Pentru a-şi îndeplini visul, a urmat cursurile de specialitate necesare pentru intrarea în magistratură, tot în cadrul Facultății de Drept din Torino.

(w882) Prezențe

În anul 2021 a depus jurământul în fața Consiliului de Judecată şi a fost învestită în funcție la Tribunalul din Cuneo, devenind astfel primul magistrat de origine română din Italia.

Tânăra judecătoare îşi asumă cu maximă responsabilitate îndatorirea judiciară.

Îşi pune toată energia în slujba înfăptuirii justiţiei, în fiecare dosar pe care îl instrumentează şi consideră că cel mai interesant aspect al profesiei de magistrat este posibilitatea de a avea libertate de decizie.

Pentru activitatea sa remarcabilă în calitate de judecător a fost distinsă cu premiul Areté, chiar de Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie 2023.

(w882) Prezențe

Aflați povestea ei din emisiunea realizată de Liliana Văduva – producător și Remus Tigoianu – director de imagine.

Proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

(w882) Prezențe

 

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

***

Credit foto: Arhiva emisiunii „Prezențe românești/Liliana Văduva

 

5:00 Breaking fake news (R)

Moderator Marian Voicu

Jurnalişti: Tatiana Ţarfulea, Gabriela Avram, Horia Gruşcă

Producător Marian Voicu

(Reluare)

6:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

* Poluarea si afectiunile ORL. Tratamente pentru tumori gastrointestinal.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)
 
Prezenţe româneşti - Violeta Popescu, istoric, cercetător, om de cultură, fondator al Centrului Cultural Italo-Român din Milano

Violeta Popescu este un nume respectat în lumea culturală italiană, datorită iniţiativelor de păstrare a identităţii naţionale şi spirituale, dar ...

Prezențe românești – prima judecătoare de origine română din Italia

Îşi pune toată energia în slujba înfăptuirii justiţiei, în fiecare dosar pe care îl instrumentează şi consideră că cel mai interesant aspect al ...

Tratamente pentru tumori gastrointestinale

Tratamente pentru tumori gastrointestinale

publicat: vineri, 18 octombrie 2024

Există multe cauze pentru care nasul se înfundă dar, principalul motiv rămâne poluarea. În anotimpul rece, apariţia laringitelor se datorează ...

 

#tvri