loader
Foto

Prevenţia salvează vieţi: noi ediţii "Un doctor pentru dumneavoastră"

În săptămâna 16 - 19 aprilie, echipa de realizatori şi invitaţii emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă aşteaptă de la ora 18.30 la TVRi, de luni până joi, cu noi răspunsuri, informaţii şi recomandări competente.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 16 aprilie

ALIMENTAȚIA ŞI BOLILE CIVILIZAŢIEI

Invitat: dr. VIRGILIU STROIESCU, medic primar endocrinologie

Săptămâna debutează cu informaţii despre alimentaţie şi bolile civilizaţiei. Se vorbește des despre alimente pline de E-uri şi de conservanţi, despre produse super rafinate şi toxice. Din păcate, oamenii insuficient informați și grăbiți tratează cu indiferență propria lor alimentație. Unii încearcă să găsească soluţii, caută produse bio, ouă şi carne de la producători care nu folosesc în hrana animalelor hormoni, antibiotice sau alte substanțe de sinteză. Cât de mult ne influențează sănătatea alimentele necorespunzătoare și care ar fi cea mai bună hrană pentru organism aflăm în această ediție.

BOLILE DE SÂNGE RARE 

Invitat: conf. dr. HORIA BUMBEA, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București,  medic primar hematologie, șef  Departament flowcitometrie, coordonator transplant medular, Clinica de Hematologie, Spitalul Universitar de Urgenţă București, vicepreşedinte Colegiul Medicilor din Bucureşti

Deși medicina a ajuns la un grad performant de dezvoltare, mai ales în ceea ce privește metodele de diagnosticare și tratament, există boli rare, osoase, hematologice, oncologice care pun în dificultate medicii din întreaga lume. Bolile hematologice sunt cu atât mai grave cu cât sângele, țesutul care transportă la toate organele substanţele hrănitoare de care avem nevoie pentru a supravieţui, se poate modifica într-un mod ”tăcut”, fără exprimări vizibile. 

Moderator: dr. Gabriel Pavel


MARŢI, 17 aprilie

ATENȚIE LA COLESTEROL!

Invitat: prof.dr. DOINA DIMULESCU, medic primar cardiologie și medicină internă, Şef Clinica de Cardiologie, Spitalul Universitar de Urgență Elias

Colesterolul este o substanță vâscoasă care este esențială bunei funcționări a organismului, însă atunci când valorile cresc considerabil, efectele pot fi devastatoare. Una dintre afecțiunile care contribuie semnificativ la apariția sau agravarea  bolilor cardiovasculare, în special a arterosclerozei, cardiopatiei ischemice, infarctului miocardic sau hemoragiei cerebrale, este dislipidemia, caracterizată de creșterea colesterolului din sânge, a trigliceridelor sau acționării acestora simultan.

EPILEPSIA - "BOALA NEAGRĂ" 

Invitat: dr. DAN MITREA, medic specialist neurologie

Epilepsia este o boală care sperie. Crizele epileptice sunt extrem de variate, uneori impresionante, pot surveni oricând, motiv care face din pacientul diagnosticat cu această afecţiune un individ îngrădit social. În România, epilepsia afectează aproximativ 250.000 de oameni, femei, bărbați, copii, însă există un procent important de pacienți care rămân nediagnosticați sau care poartă un diagnostic greșit de epilepsie. Diagnosticarea corectă presupune mai multe etape, de la interviul clinic până la investigații noninvazive, țintite în descoperirea rețelelor neuronale epileptogene, cum ar fi Video-EEG și Mapping EEG. Dintre pacienții corect diagnosticati, aproximativ 40% au epilepsie farmacorezistență și au nevoie de tratamente eficiente, de cele mai multe ori chirurgicale și de o monitorizare adecvată a bolii.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)

MIERCURI, 18 aprilie

BOLILE REUMATICE  

Invitat: prof.dr. CĂTĂLIN CODREANU, medic primar reumatologie, doctor în științe medicale, managerul Centrului de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia”

Afecțiunile reumatice apar, din nefericire, și la vârste fragede, iar numărul pacienților este în creștere. În această ediție, încercăm să înțelegem ce se întâmplă și, mai ales, cum putem preveni apariția unei suferinţe reumatologice, cât de importante sunt diagnosticele și tratamentele timpurii.

CHIRURGIA PLASTICĂ ȘI ESTETICĂ 

Invitat: dr. DANA JIANU, medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale

Dincolo de frumusețe, chirurgia estetică rămâne la bază chirurgie plastică, reconstructivă și reparatorie, care pentru mulți oameni, mai puțin norocoși, este o necesitate. Ne dorim frumusețe, însă  nu cu orice preț! Atunci când apelăm la chirurgia plastică și estetică, este foarte importantă siguranța pacientului, discutarea celor mai noi metode aflate la îndemână, cu perioadele de recuperare cele mai scurte, precum și prevenirea complicațiilor care pot să apară.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

JOI, 19 aprilie

CANCERUL BRONHOPULMONAR 

Invitat: dr. FLORIN CHIRCULESCU, medic primar Chirurgie Toracică, doctor în științe medicale, coordonator Secția Chirurgie Toracică, Spitalul Universitar de Urgență București

Cancerul bronhopulmonar este, în general, asimptomatic. Vorbim despre una dintre cele mai agresive forme de cancer, poate şi pentru faptul că este descoperit, de multe ori, prea târziu.

Unul dintre factorii "dăunători" plămânilor este fumatul care duce la apariția celor mai multe cazuri de cancer pulmonar. De ce unii fumători se îmbolnăvesc de cancer bronhopulmonar, iar alţii, nu este o mare dilemă. De ce oameni care nu au fumat nicio ţigară fac această cumplită boală? Care sunt cauzele şi factorii de risc? Se poate trata eficient cancerul pulmonar? Căutăm răspunsuri în această ediție.

PREVENȚIA SALVEAZĂ VIEȚI!

Invitat: conf.dr. SIMIN-AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase, şef de lucrări UMF „Carol Davila”, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Victor Babeş”

Este mai uşor să previi decât să tratezi, însă este destul de greu să punem în practică acest lucru. Ce este profilaxia? Cum putem să ne păstrăm sănătatea? Vă propunem o ediție în care prevenția are prioritate și pledăm pentru educația sanitară atât pentru părinți cât și pentru copii.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderatori: Ana Maria Ghiur și dr. Gabriel Pavel
Producător tv:  Monica Ancuța

Emisiunea pote fi urmărită online, la ora difuzării, pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

 

#tvri