loader
Foto

Prevenirea infecțiilor respiratorii

Echipa ”Un doctor pentru dumneavoastră” vă dă întâlnire pe TVR Internațional marți, 23 noiembrie, de la ora 19:00.

 

Măriuca Mihăilescu

*Prevenirea infecțiilor respiratorii

Invitat: dr. Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecțioase, manager Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Bucureşti

(w882)

În trecut, bolile infecțioase creau epidemii cu mortalitate crescută, mai ales în rândul copiilor. În prezent, omenirea se confruntă din nou cu o creștere alarmantă de infecții virale, precum gripa, oreionul, rujeola (pojarul), rubeola, virusul HIV și mai ales coronavirusul, care ridică în continuare mari probleme. Descoperirile științifice medicale au dus la realizarea unor vaccinuri performante, arme cu care se luptă pentru îmbunătățirea stării de sănătate a omenirii. Punctăm care este diferența dintre infecțiile virale și cele bacteriene, vorbim despre primele semne de boală, tratamentul și prevenția bolilor respiratorii.

*Avantajele chirurgiei laparoscopice

Invitat: prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, medic primar chirurgie generală, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, Bacău

(w882)

Zilele trecute, a avut loc la Paris prima ediție a ,,Întâlnirilor Internaționale ale Chirurgiei Francofone”, la care, invitatul nostru, cel mai longeviv manager de spital de urgență din România, chirurgul care realizează peste o mie de operații pe an, a prezentat avantajele chirurgiei laparoscopice și îmbunătățirile aduse acestei tehnici medicale. Spitalul Moinești are o istorie de 26 de ani de chirurgie laparoscopică, iar profesorului Cotîrleț i se datorează primele intervenții laparoscopice și multe alte realizări notabile.

*Sănătate din natură: Beneficiile bananelor

prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi vorbește despre unul dintre cele mai iubite fructe din lume.

Bananele au formă de zâmbet și conțin o proteină numită triptofan care se transformă în serotonină, denumită popular hormonul fericirii. O gustare ușor de adăugat în meniu, fiind o modalitate excelentă de a satisface pofta de dulce. Uimește faptul că, un mănunchi de 5 banane poate fi asemănat cu mâna umană. Au un conținut ridicat de vitaminele B6 și C dar și fibre, potasiu, mangan, acid folic, magneziu și cupru.

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

 

22:00 Destine ca-n filme

*Maria Dănilă-"Spre acoperisul lumii"

Pe Maria Dănilă nu o opreste nimic. Nici avalanse, nici furtuni, nici căzături, nici degerături, nici imobilizările la pat, cu perioadele lungi de recuperare si pericolele cunoscute, sau necunoscute, ale muntelui.

Merge cu hotărâre înainte, mereu înainte, mereu în sus. În viteză de formula 1ș, spre acoperisul lumii, pentru că următoarea destinatie este Vârful Everest!

*Dr Horatiu Moldovan-"Performantă pentru viată"

Destinul a făcut ca alegerea specializării de chirurgie cardiovasculară să fie făcută la vârsta de 9 ani, după întâlnirea sa cu primul român operat pe cord deschis de către renumitul profesor Christiaan Barnard.

Cu acest model în viată, după zeci de ani de activitate în blocul operator șsi la catedră, a devenit ilustru profesor universitar doctor Horatiu Moldovan.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizatori Silvia Ionescu şi Constantin Lupescu

Producător Iuliana Marciuc

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00.

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

#tvri