loader
Foto

Galerie foto

Poveştile din Andaluzia continuă joi la TVRi

Joi, 10 martie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional îl cunoaşteţi pe Sorin Catrinescu, preotul unei comunităţi de câteva mii de români din Andaluzia.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Când povesteam despre Spania şi primele amintiri din Andaluzia, Elena Catrinescu îmi vorbea despre un sat de pescari, apusuri coborâte din tablourile pictorilor impresionişti şi pacea în care se cufundau plajele Mării Mediterane.

Elena şi Sorin Catrinescu aveau deja trei copii când au ajuns în Spania, la cererea comunităţii de români care numără câteva mii de persoane.

Se întâmpla în 2002 şi, câţiva ani mai târziu, preotul Sorin Catrinescu ţinea slujbe, în fiecare duminică, în trei localităţi: Castell de Ferro, Motril şi Granada şi devenise Capelan al Închisorii din Albolote.

Povestea familiei Catrinescu am filmat-o într-o după-amiază relaxată, plimbându-ne pe străzile pitoreşti din centrul Granadei: Maria, fiica cea mare, a intrat la Medicină şi visează să ajungă lider, Teresa face box şi o să devină învăţătoare, Dominic vrea să devină preot, iar Patrik, la şase ani, vorbeşte într-o româno-spaniolă despre vacanţele petrecute la bunicii din România.

Realizator: Irina Luca

Director de imagine: Doru Iacovescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Garantat 100% (R)

*Invitat regizorul Thomas Ostermeier

Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu

Producător Adrian Ionică

(Reluare)

6:20 Vis sau realitate? (R)

*Invitată Lia Bugnar

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian

Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri