loader
Foto

Poveşti de succes din „A doua Românie”, la TVRi

Noi întâlniri de suflet ne-a propus Corina Dobre şi joi, 20 iunie, de la ora 21.00, când invitatele sale ne-au împărtăşit parcursul lor în lumea artei şi culturii italiene, dar şi în fascinantul domeniu al viticulturii din Portugalia.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Săptămâna aceasta, la „A doua Românie” am făcut cunoştinţă cu o specialistă în afaceri culturale internaționale, antreprenor cultural și lector, stabilită în Italia, dar şi cu unul dintre cei mai importanţi producători de vin ai Portugaliei. Tot atunci am aflat mai multe despre colaborarea sopranei Hariclea Darclée cu marele compozitor Giacomo Puccini. Pe 20 iunie, de la ora 21.00, Corina Dobre ne-a aşteptat la TVR Internaţional cu noi evenimente culturale şi subiecte interesante din şi pentru comunităţile româneşti din diaspora, la „A doua Românie”.

(w882) hariclea-d

Specialistă în afaceri culturale internaționale, antreprenor cultural și lector, Alexandra Solea este doctor în Istoria și Analiza Culturilor Muzicale la Universitatea „La Sapienza” din Roma și deține diplome de licență și master în Muzicologie și Administrarea Artelor atât la Universitatea Națională de Muzică din București, cât și la Academia „Santa Cecilia” din Roma.

(w882) Alexandra

În cadrul Festivalului Puccini de la Opera Națională București a fost prezentat proiectul dedicat marii soprane Hariclea Darclée la Milano, precum şi volumul referitor la colaborarea îndrăgitei noastre artiste cu celebrul compozitor, care a compus „Tosca” special pentru vocea Haricleei. Iniţiatoarea acestor proiecte, Violeta Popescu, directoarea Centrului Cultural Italo-Roman din Milano ne-a oferit amănunte tot în ediţia „A doua Românie” de joi, la TVRi.

(w882) HARICLEA P

Unul dintre cei mai importanţi producători de vin ai Portugaliei este de origine română. Anca Poiană s-a născut şi a copilărit în zona Moldovei, s-a stabilit ulterior la Tomar şi a reuşit, în doar câţiva ani, să devină un nume cunoscut în regiune. Astăzi este vicepreşedinte al Asociaţiei somelierilor din Portugalia. Despre parcursul ei ne-a împărtăşit mai multe în interviul acordat Corinei Dobre, la „A doua Românie”.

(w882) Anca Poian

În fiecare seară de joi, la TVR Internaţional, membri ai comunităților românești din diaspora, precum și personalități din lumea artei, literaturii, sportului sau afacerilor împărtășesc telespectatorilor detalii despre evenimentele pe care le organizează, despre performanțele lor internaționale, legătura cu ţara, dar și despre întâlnirile de suflet cu românii din diferite colțuri ale lumii, la „A doua Românie”.



Moderator: Corina Dobre
Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu
Realizator: Corina Dobre
Producător: Liliana Văduva

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei-Victor Dochia

Jurnalişti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiţă, Răzvan Bucuroiu, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea şi Daniel Vistorovschi

Producător Andrei-Victor Dochia

8:20 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Munţi, păduri, râuri, mânăstiri, muzee, cântece şi dansuri, dar mai ales oameni primitori, comuniune, emoţie. Toate acestea devin amintiri de ...

Angela Avram: „În Televiziunea Română am reuşit să fac emisiuni pe care chiar le-am iubit şi cred că telespectatorii simt acest lucru.”

Ce teme juridice îi preocupă pe românii din ţară şi din străinătate? Cum putem gestiona problemele de această natură? Intrăm în culisele ...

Sedentarismul şi durerile lombare

Sedentarismul şi durerile lombare

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul ...

 

#tvri