loader
Foto

Poveștile românilor plecați la muncă în străinătate, în emisiunea ”Articolul VII”, la TVR Internațional | VIDEO

Emisiunea ”Articolul VII”, difuzată de TVR Internațional miercuri, 5 mai, la ora 21.00, a prezentat câteva istorii ale unora dintre românii veniți la București de Ziua Românilor de Pretutindeni. Emisiunea are reluare și joi, 6 mai, la orele 4.00 și 12.00.

 

Articolul VII

Peste 500 de români din afara graniţelor din României, din 34 de ţări, s-au întors pentru trei zile acasă, pentru Festivalul "Aici-Acolo". Organizat de către Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, festivalul a fost prilejuit de Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită, în fiecare an, în ultima duminică a lunii mai.

Evenimentul a fost menit să-i reconecteze pe românii din Diaspora și din comunitățile istorice la valorile care ne definesc identitatea naţională și patrimoniul nostru cultural.

(w882)

(w882)

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Uniunea Artiştilor Plastici din România au realizat un program, în perioada 24-26 mai 2024, care a inclus mai multe activități culturale și de socializare în București. În cadrul Festivalului "Aici-Acolo", desfășurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, românii veniți din afara granițelor au fost întâmpinați cu mesajul Patriarhului Daniel, după o slujbă la Catedrala Patriarhală.

(w882)

Organizatorii le-au facilitat românilor din Diaspora accesul în marile muzee bucureștene - Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Artă și Muzeul Național de Istorie, precum și momente culturale de excepţie, la Ateneu și la Opera română.

(w882)

La Palatul Parlamentului, românii din diaspora și din comunitățile istorice au comunicat direct cu autoritățile pe teme de interes, precum accesul la educaţie în limba română, finanțările, antreprenoriatul, reîntoarcerea acasă. În aceste zile, am descoperit poveștile de viață impresionante ale unor români plecați în afară de mai mulți ani, din care transpare mai ales dorul de familiile rămase în țară.

Jurnaliști: Mihaela Iamandei și Liliana Văduva

Producător și realizator Mihaela Iamandei

 

21:00 Investiţi în România!

*Programe pentru dezvoltarea imm-urilor şi turismului

Invitat Lucian-Ioan Rus, secretar de stat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

Transmisiune directă

22:00 Destine ca-n filme

*Maria Dănilă-"Spre acoperisul lumii"

Pe Maria Dănilă nu o opreste nimic. Nici avalanse, nici furtuni, nici căzături, nici degerături, nici imobilizările la pat, cu perioadele lungi de recuperare șsi pericolele cunoscute, sau necunoscute, ale muntelui.

Merge cu hotărâre înainte, mereu înainte, mereu în sus. În viteză de formula 1 spre acoperisș, spre acoperisul lumii, pentru că următoarea destinatie este Vârful Everest!

*Dr Horatiu Moldovan-"Performantă pentru viată"

Destinul a făcut ca alegerea specializării de chirurgie cardiovasculară să fie făcută la vârsta de 9 ani, după întâlnirea sa cu primul român operat pe cord deschis de către renumitul profesor Christiaan Barnard.

Cu acest model în viată, după zeci de ani de activitate în blocul operator șsi la catedră, a devenit ilustru profesor universitar doctor Horațiu Moldovan.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Producător Iuliana Marciuc

(redifuzare)

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Programe pentru dezvoltarea imm-urilor şi turismului

O nouă ediție ”Investiți în România!” se difuzează în direct, marți, 25 iunie, pe TVR Internațional. Echipa emisiunii vă dă întâlnire de la ora ...

Monahul-medic Luca Bîlteanu a ales România: „Bolnavul e cel mai mare profesor al meu, iar boala este lecţia supremă”

Marți, 25 iunie, pe TVRi, de la ora 19:00, în direct, la "Un doctor pentru dumneavoastră", despre rolul modelelor în educație, cercetare şi ...

 

#tvri