loader
Foto

Galerie foto

Teatru TV: „Transfer de personalitate”, despre abuzul Puterii asupra individului, la TVR

Televiziunea Română le propune telespectatorilor, săptămâna aceasta, „Transfer de personalitate” (1995), o adaptare TV a schiței de Jaroslav Hašek, semnată de Silviu Jicman, cu nume importante ale cinematografiei românești. Piesa a fost difuzată la TVR Cultural miercuri, 20 martie, TVR Internațional - sâmbătă, 23 martie, de la ora 03.55, și duminică, 24 martie, de la ora 20.00,  la TVR 3.

 

În distribuție, telespectatorii îi pot urmări pe Florin Zamfirescu, Dorel Vișan, Mircea Rusu, Emilia Popescu, Lucia Maier, Constantin Dinulescu, Ion Chelaru, Doru Ana, Viorel Comanici, Patric Petre Marin.

Regia producției este semnată de Silviu Jicman; traducerea și adapatarea schiței îi aparțin lui Dumitru Solomon, ilustrația muzicală este semnată de Lidia Danciu. Scenografie decor - Ion Olaru, scenografie costume - Eugenia Botănescu, imaginea - Nicolae Niță, redactor - Michaela Macovei.

Spectacolul TV „Transfer de personalitate” (1995) este inspirat de o schiță scrisă de Jaroslav Hašek, faimos pentru romanul său satiric anti-război „Peripețiile bravului soldat Švejk” (1921), una dintre cele mai cunoscute și traduse cărți din limba cehă.

Acțiunea are loc în Praga, Imperiul Austro-Ungar, la începutul secolului XX, când Puterea încearcă să modifice personalitatea individului pentru buna ei funcționare.

Personajul principal, Josef Pavlickek, este găsit noaptea în propriul magazin, fără nici un act de identitate, este dus la secția de poliție și supus umilințelor și molestărilor pentru a recunoaște că este un hoț și un infractor. Trăind într-un univers guvernat de legi absurde, eroul începe să-și renege propria identitate pentru a se putea salva.

Spectacolul TV a fost nominalizat la Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV, anul 1996, în cadrul Premiilor UNITER.

10:45 Vedeta familiei

*Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Toti cei 32 de campioni au dovedit că sunt cei mai buni şi că merită trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionişti. Acum este momentul să câştige inimile oamenilor obişnuiţi: medici, profesori, manageri, ingineri, studenţi, asistenţi, etc. Cei care vor decide cine merită marele premiu şi titlul“Campionul publicului” sunt 12 juraţi, oameni obişnuiţi, care nu au specializare în domeniul muzical.

Prezintă: Florina Constantinescu şi Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu Producător George Tudor

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri