loader
Foto

Petru Gavrilă în ţara lu’ Rammstein, vineri la "Lumea și noi"

Vineri, 31 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Internațional întoarcem o nouă pagină din jurnalul de poveste...cu cântec!

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Până să plece din România, Petru Gavrilă a ajuns să cânte pe cele mai mari scene din țară, ba şi în străinătate. Nu la tobe, aşa cum a încercat la începuturi, ci cu chitara!

De loc din Braşov, a aflat cum stă treaba cu rockul la o trupă heavy metal din Zărneşti, apoi şi-a încercat norocul de unul singur, în diverse proiecte, cum se spune astăzi. Atunci, în anii ’ 90, showbizul românesc dădea din colţ în colţ, se reinventa…La Casa Studenţilor din Cluj n-a mai dat de un proiect, ci de o trupă foarte hotărâtă – viitoarea formaţie Luna Amară – câţiva rockeri decişi să dea tonul rockului protestatar (sau să redea protestul rockului) în toată ţara. Festivalul “Fân Fest” de la Roşia Montană este cazul cel mai cunoscut, exemplele sunt numeroase. Dar când trupa era în culmea gloriei, Petru a dispărut şi a reintrat în underground.

(w882) Petru Gavr

Încercări şi experimente au fost destule pentru chitarist. Iar de când şi-a întâlnit consoarta a abordat, cu duetul Ramona & Petru, inclusiv concertele folk. Apoi o pauză de şase ani. Nu de cântat, ci de prezenţă pe scenele româneşti. Filmaţi în vara lui 2014 în Germania, am descoperit că cei doi sunt activi pe scenele şi în studioul personal din Koln, după pohta ce-au pohtit.

(w882) Petru Gavr

Mai mult, în scurt timp au lansat două discuri cu grupul propriu Electroshock, iar Petru pregăteşte un al treilea opus şi cântă - inclusiv cu alţi instrumentişti români - în toate combinaţiile posibile! Deşi a plecat de acasă pentru că nu avea unde şi cui să-şi cânte muzica căreia i-a dedicat întreaga viaţă, se întoarce mereu în oraşele sale de suflet – Braşov, Alba Iulia, Cluj. Dar oare ar mai cânta?

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:50 Omul anului

*Reportaje-portret.

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri