loader
Foto

Performanţă în sistemul de învăţământ privat din România

Prof. dr. Silvia Moraru, directorul Liceului Teoretic Naţional din Bucureşti şi Daniel Petriceanu, profesor de matematică, Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti sunt invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, la TVR Internaţional, de la ora 22:00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este redifuzare din data de 9 decembrie 2015 şi este disponibilă online pe TVR+.

Bucureşti, nu departe de Piaţa Victoriei, pe strada Buzeşti, la numerele 14-18! Între mulţimea de clădiri, se profilează impunător Liceul Teoretic Naţional. O instituţie privată de învăţământ înfiinţată în 2012, care încearcă şi reuşeşte în bună măsură, să le demonstreze elevilor că școala este frumoasă. În doar 3 ani de la deschiderea oficială, a reuşit să-şi câştige renumele binemeritat. De la un an la altul, numărul de elevi a crescut, de la 38 în 2012, la 160 în 2015, iar cererile pentru înscriere sunt din ce în ce mai multe.

Este rezultatul muncii unui grup de specialişti cu înaltă calificare în domeniul educaţiei, este rodul unei experienţe de zeci de ani în învăţământ a unui director care a ştiut ce îi trebuie unei instituții ca să pregătească elevii pentru performanţă.

Nu învăţăm pentru şcoală, ci învăţăm pentru viaţă, spunea marele filosof Seneca, poate cel mai bun citat prin care putem descrie liceul. Sau poate cel mai bine a spus actorul Dan Puric, într-o vizită făcută aici: „Liceul Teoretic Național își propune să facă cea mai valoroasă investiție în tineretul din România și care în ani de zile va da rod. Instituţia face un lucru esenţial: încurajează elita. Iar pentru asta, nu e de ajuns învățământul, este importantă și educația. Acest liceu își propune să predea cunoștințe universale pe o atitudine românească, ceea ce este fundamental pentru viitorul țării”.

Emisiunea Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

 

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

 

 

 

22:00 Destine ca-n filme

*Maria Dănilă-"Spre acoperisul lumii"

Pe Maria Dănilă nu o opreste nimic. Nici avalanse, nici furtuni, nici căzături, nici degerături, nici imobilizările la pat, cu perioadele lungi de recuperare si pericolele cunoscute, sau necunoscute, ale muntelui.

Merge cu hotărâre înainte, mereu înainte, mereu în sus. În viteză de formula 1ș, spre acoperisul lumii, pentru că următoarea destinatie este Vârful Everest!

*Dr Horatiu Moldovan-"Performantă pentru viată"

Destinul a făcut ca alegerea specializării de chirurgie cardiovasculară să fie făcută la vârsta de 9 ani, după întâlnirea sa cu primul român operat pe cord deschis de către renumitul profesor Christiaan Barnard.

Cu acest model în viată, după zeci de ani de activitate în blocul operator șsi la catedră, a devenit ilustru profesor universitar doctor Horatiu Moldovan.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizatori Silvia Ionescu şi Constantin Lupescu

Producător Iuliana Marciuc

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00.

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

#tvri