loader
Foto

Filmul istoric „Pentru patrie”, la TVRi

Cele două părți ale filmului „Pentru patrie" sunt programate la TVR Internațional în zilele de 22 și 29 octombrie, ora 23.00. Producția poate fi urmărită și pe TVR+.

 

Filmul românesc la TVRi

În distribuție îi regăsim pe Amza Pellea, George Constantin, Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Emil Hossu și Ion Dichiseanu.

(w882) Sergiu Nic

Sergiu Nicolaescu semnează regia şi scenariul filmului în care este reconstituită participarea Principatelor Unite, conduse de principele Carol I, la Războiul ruso-turc din anii 1877-1878.

Povestea urmărește în paralel două acțiuni strâns corelate: deciziile politice și militare din perioada Războiului de Independență, precum și activitatea unui detașament special, constituit din soldați moldoveni și olteni pe parcursul ostilităților.

În urma deciziilor politice (care au debutat cu Proclamarea Independenţei României) şi a celor militare, independenţa României a fost recunoscută de marile puteri în ziua de 13 iulie 1878. Armata română avea să-și facă intrarea triumfală în Bucureşti pe 8 octombrie 1878.

(w882) Pentru Pat

Pelicula a fost lansată cu ocazia marcării a 100 de ani de la proclamarea Independenței României.

Filmul este impresionant prin decoruri, figuraţie şi distribuţia de excepţie. A fost distins cu Premiul ACIN pentru regie în 1978.

***

Puteți afla aici mai multe informații despre filmele de la TVR Internațional.

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri