loader
Foto

Pentru muzică, Dietrich Krauser, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 21 noiembrie, de la ora 20.30, TVR Internaţional v-a dat întâlnire cu o nouă poveste...cu cântec, de data aceasta protagonistul fiind un basist român plecat în Germania.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Dixie Krauser, aşa cum îl ştiu toţi melomanii români şi germani, trăieşte fizic la Augsburg, iar cu sufletul în muzica românească! Până să plece în Germania, la mijlocul anilor ’80, Dietrich era consacrat ca basist şi solist vocal prin grupul folk, apoi rock Pro Musica, dar şi alături de trupa bucureşteană rock a lui Mircea Florian. În Timişoara a mai avut câteva proiecte de suflet – Metamorf, Sector, KPK - vizibile parţial şi în emisiune.

S-a stabilit iniţial la Hamburg, acolo unde locuieşte fratele său Erlend, chitaristul fugit cu Phoenicşii în boxe. A cântat în mai multe grupuri deodată (în primul rând cu foşti colegi de scenă, de acasă – Sector, Flying Wood, inclusiv cu Phoenix renăscuţi din cenuşă şi reveniţi în România în premieră în 1991). Cu aceştia, de altfel, în 1987, a şi câştigat un important concurs la Kiel, un episod mai puţin cunoscut.

(w882) Dietrich K

După decembrie 1989, a revenit aproape anual la Timişoara şi oriunde a fost solicitat în ţară, în conjuncturi dintre cele mai variate. În ultimul deceniu, cea mai importantă colaborare a sa (aceea în proiectul de studio Stepan Project, cu şase discuri de muzică la activ plus două DVD-uri) a înflorit în recenta reunire aniversară a formaţiei... care i-a dat nume, Pro Musica (5 octombrie 2014, la Timişoara). Încă un astfel de show rarisim este pregătit de lider la Bucureşti, în 15 ianuarie 2015.

(w882) Dietrich K

O altă colaborare în serial, de-a lungul deceniilor, a păstrat-o cu Mircea Florian. Pe de altă parte, relocat din 2000 într-un cartier bănăţean din Augsburg, nu prea a mai avut cu cine repeta în Germania. Dar n-a fost bai, în vacanţe articulând diverse proiecte pentru festivalul de jazz de la Gărâna, o dată şi pentru revenirea în concert cu fratele său acasă, la liceul de muzică unde au fost colegi (2008).

(w882) Dixie la P

După un episod medical mai puţin plăcut (un an a trebuit să stea acasă şi să se doftoricească), Dixie este din nou în activitate, de data aceasta şi în nume propriu. Printre lecţiile de chitară, a avut mai mult timp să se ocupe şi de proiectele sale solo. O poveste... cu cântec neaşteptat de complexă pentru un chitarist bass... rock, care în acest moment are înregistrate mai multe discuri, pe care speră să le editeze în România!

Un portret de Doru Ionescu

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri