loader
Foto

Galerie foto

Pe scena lumii - Simona Miculescu, ambasador al României la ONU

Emisiunea Lumea şi noi vă aşteapă joi, 4 septembrie, la TVR Internaţional, de la ora 20.30, cu o ediţie în care o puteţi revedea pe Simona Miculescu, un diplomat de succes.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După o carieră diplomatică de aproape douăzeci de ani, Simona Miculescu a fost prima femeie numită ambasador, iar din 2008 conduce misiunea permanentă a României la Organizaţia Naţiunilor Unite.

Deşi locuieşte în zona Manhattan de numai şase ani, Simona Miculescu a ajuns să îi cunoască destul de bine pe mulţi dintre românii care trăiesc în oraşul care nu doarme.

(w882) Simona Min

Înainte să ajungă ambasador la New York a parcurs multe etape, unele dificile și chiar riscante, ale carierei diplomatice. După ce a fost de două ori purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a plecat în Kosovo, unde a fost  coordonator al Departamentului pentru Informații Publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Între anii 2000 și 2004, Simona Miculescu a deţinut funcţia de consilier al Preşedintelui Iliescu pe probleme de politică externă. Apoi, ca să menţină acelaşi nivel de adrenalină, cum ne-a mărturisit domnia sa, a fost consilier principal al Guvernului Irakian pe probleme de educaţie, comunicare și informaţii publice, într-o perioadă în care riscai să îţi pierzi viaţa în conflictele armate din zonă.

Pe tot parcursul carierei, familia i-a fost alături. Soţul, copiii și mama au susținut-o necondiționat, ca o echipă adevărată.

Dacă nu ar fi devenit diplomat, ar fi ales să fie muzician. Simona este pasionată de jazz şi de muzica lui John Coltrane. Participă cu plăcere la concerte în aer liber sau în cluburile newyorkeze.

Povestea ei o puteţi revedea în emisiunea Lumea şi noi, la TVRi, joi, 4 septembrie, de la ora 20.30.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


4:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri