loader
Foto

Oameni care inspiră prin energia lor, la "A doua Românie"

Vineri, 5 iunie, v-am invitat să revedeți o ediție "A doua Românie" prezentată de Corina Dobre, de la ora 12:15, la TVRi şi online pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

A două Românie a reunit invitați speciali, oameni care inspiră prin talentul lor.

Ambasador cultural al României în lume, marea artistă Teodora Enache a vorbit despre proiectele sale și despre relaţia sa cu România.

(w882) teodora en

Echipa de robotică Autovortex a obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică FIRST Russia Robotics Championship, cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Rusia.

(w882) autovortex

O parte din echipa Autovortex a venit la noi împreună cu cei 2 roboți pe care i-a creat sub îndrumarea antrenorului Ionuț Panea ( asist. univ. dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București).

În ciuda distanței geografice care îl desparte, de 40 de ani, de țara natală, Daniel Ioniță este unul dintre cei mai activi promotori ai culturii române în Australia.

(w882) Daniel Ion

Președinte al Academiei Româno-Australiene, profesor la Facultea de Comerț a Universității Tehnologice din Sydney, poet, traducător, scriitor și promotor cultural, a realizat cea mai impresionantă antologie de poezie românească.

O imagine cât o mie de cuvinte, realizată de un fotojurnalist român, a obținut recent premiul de excelență la competiția de fotojurnalism Picture of the Year Internațional.

Adrian Câtu, fotograf documentaria.ro și colaborator National Geographic, a acceptat să împărtășească publicului povestea acestui premiu și a pasiunii sale.

(w882) Adrian Cat

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+, live şi înregistrat.

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)

4:00 Articolul VII (R)

*Aderarea României la Spaţiului Schengen terestru. Alegerile europarlamentare şi votul în diaspora. Măsuri menite să reducă timpul de soluţionare a dosarelor de cetăţenie.

Invitaţi: Dan Cărbunaru, director-fondator, Calea europeană şi Ciprian-Adrian Florescu, vicepreşedinte, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Realizator şi Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Mihaela Iamandei şi Iulia Popescu

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri