loader
Foto

Galerie foto

O poveste cu un inventator în rock şi calculatoare, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 22 august, de la ora 20.30, la TVR Internaţional, vă dăm întâlnire cu Val Popescu, un inginer rocker care acum deţine o afacere în telecom.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

VAL POPESCU (Rancho Santa Fe / San Diego). De profesie inginer în electronică, a plecat din România în 1977, după ce a fost membru într-una dintre primele trupe pop-rock autohtone, Cometele. Mai mult, Shony (cum e cunoscut de către melomani şi prieteni) rămâne unul dintre pionierii showbiz-ului românesc, nu numai pe scenă ci şi în culise (manufacturarea de instrumente).

În 1977 decide să plece în Germania, la tatăl său, unde îşi continuă cariera într-un domeniu nou în acele timpuri, microelectronica. Foarte bine primit pentru cunoştinţele sale în materie de calculatoare, după un an preferă – pentru mai mult soare – California. Când caută să-şi echivaleze studiile, i se propune să predea în Silicon Valley absolvenţilor marilor universităţi americane. Ajunge la vârful carierei în computere (Pentium 2 i-a folosit o invenţie), apoi preferă să fondeze propria firmă, cu acţiune în telefonia mobilă.

Cu banii câştigaţi de pe urma brevetelor, şi-a proiectat şi construit singur casa, salutată la inaugurare în presa locală, pentru combinaţia mexicano… maramureşeană.

(w882) Val Popesc

Nu în ultimul rând, este un pasionat al automobilismului de curse, mai recent şi al motociclismului turistic. Ediţia conţine imagini inedite cu soţia, fiica şi fiul său, la rândul lor personaje într-o poveste deosebită. Fiul a luptat în Afganistan în trupele speciale, fiica a studiat film şi regie. Iar soţia este văzută anual prin Bucureşti, pe care îl consideră oraşul său preferat.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Istorii de bun gust (R)

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo,

Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri