loader
Foto

O poveste cu doi medici: de ce au ales să rămână în România

Marţi 29 octombrie, de la ora 21.10, o nouă ediție a emisiunii “România dus-întors” de pe TVR Internaţional v-a prezentat povestea a doi medici care au ales să rămână într-un sistem medical care frustrează pacienţii.

 

Gabriela Dumbravă
România dus-întors

Emisiunea „România dus-întors” din 29 octombrie este disponibilă pe TVR+

Medicul de familie – baza sănătăţii noastre de la 1 februarie 2014. Tot de atunci, apare şi o noua poziţie în nomenclatorul de meserii al sistemului sanitar, aceea de asistent comunitar. La urgenţă putem apela ca şi în prezent, în schimb trierea ar putea fi mai drastică. Numărul consultaţiilor pentru o afecţiune deja existentă se limitează la 4 pe an. Sunt câteva dintre reglementările reformei prin care Ministerul Sănătaţii intenţionează să aducă ordine în domeniu de anul viitor.

Sistemul românesc de sănătate e bolnav, iar tratamentul nu e gata pentru că se tot lucrează la reţetă… adică la reforma sistemului sanitar, aflată încă în dezbatere publică. De anul viitor, am putea spera ca sectorul sănătăţii să intre măcar în convalescenţă. Aflăm cum arată tratamentul prescris şi cât de benefic este de la medicul Adrian Pană – secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Şi totuşi, într-o Românie cu un sistem de sănătate care frustrează pacienţii şi le pune pe fugă pe multe dintre cadrele medicale, mai sunt şi medici care aleg să profeseze în ţara noastră. Vă prezentăm două exemple de medici stomatologi, specialişti în implanturi dentare.

Octavian Făgăraş a plecat de la 8 ani din România împreună cu familia, a studiat medicina generală şi stomatologia în Germania şi Italia şi ar putea sa profeseze oriunde în Europa. De aproximativ 3 ani, medicul Octavian Făgăraş a ales ţara noastră.

La fel şi stomatologul italian Diego Toffanin care a locuit 10 ani în SUA şi aproape 7 ani prin toată Europa: Toffanin s-a stabilit, de un an, în România.

Emisiunea este programată marţi 29 octombrie, de la ora 21.10 la TVR Internaţional şi live pe www.tvrplus.ro.

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri