loader
Foto

O nouă întâlnire cu „A doua Românie" și iubitorii artei

Joi, 11 martie, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii pentru și despre românii din „A doua Românie". La TVR Internațional și pe TVR+, de la ora 21:00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Vă așteptăm la o nouă ediție a emisiunii pentru și despre românii din A doua Românie, caracterizați și prin capacitatea lor de adaptare: la noi culturi, noi obiceiuri, noi condiții de viață.

Sărbătorim în continuare primăvara la TVRi, care aduce și vești bune pentru iubitorii artei și ai muzicii în special.

(w882) Martin

Trei muzicieni români cu performanțe internaționale remarcabile și-au unit talentele într-un concert cameral special, pe care l-au intitulat „De Mărțișor”.

(w882) Popovici

Despre emoția reîntâlnirii cu publicul de la București povestesc violonista Mihaela Martin, stabilită la Berlin - unul dintre cei mai de seamă virtuozi din generația ei și un pedagog recunoscut pe plan internațional; violistul Răzvan Popovici - inițiator și director executiv al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră „SoNoRo”, devenit o platformă culturală europeană de mare succes - și pianista Mara Dobrescu, absolventă a Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris, laureată a numeroase concursuri internaționale, aplaudată în concerte și recitaluri susținute pe cinci continente, stabilită în Franța, dar mereu legată de România.

(w882) Dobrescu

Adriana Tillich trăiește de aproape 25 de ani în Germania și este unul dintre românii care, deși s-au stabilit departe de România, în căutarea unui trăi mai bun sau pentru a-și valorifica potențialul, au ales să promoveze, din proprie inițiativă, cultura, arta, limba, tradiția și istoria țării lor de origine.

(w882) Tilich

Vă aducem în atenție un proiect cu ajutorul căruia puteți urmări piese de teatru în limba română, în care joacă actori îndrăgiți din România. Este vorba despre stagiunea online a Teatrului Elisabeta din București, despre care oferă amănunte actrița Alexandra Velniciuc.

(w882) Velniciuc

100 de regizori din 100 de țări sunt implicați într-un program-maraton, inițiat de Teatrul Național „Marin Sorescu" din Craiova și intitulat Hektomeron. Detalii oferă Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Naționalului craiovean și coordonatorul acestui proiect.

(w882) Dragulescu

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

17:30 Românii universali (R)

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo, Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

18:00 Care pe care

*Ediţia 5

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri