loader
Foto

O ediție care celebrează binele aproapelui, la „A doua Românie”

În Joia Mare, 29 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional ați putut face cunoștință cu români care fac fapte bune și promovează valorile noastre tradiționale, spirituale și culturale.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În Joia Patimilor, echipa emisiunii v-a adus în atenție povești de viață ale unor oameni care au ales să își ajute semenii, nu doar prin rugăciune, ci şi prin fapte, oameni care „sfințesc locul” în comunitățile românești din străinătate în care trăiesc.

Maica Cleopatra Ştefănache este una dintre cele trei maici de la Mănăstirea din Godoncourt, Franţa. Este medic veterinar şi oferă ajutor, între altele, femeilor însărcinate aflate în dificultate şi familiilor acestora.

(w882)

De anul trecut și românii din Scoția se pot simți acasă în primul lăcaș de cult românesc, aflat la Dundee, acolo unde este paroh Părintele Andrei Dosoftei. De atunci îl slujește pe Dumnezeu în Parohia care i-a fost încredințată, cu dragoste, nădejde şi credinţă, spre folosul credincioşilor.

(w882)

Părintele Teodor Tăbuş, tânărul paroh de la noua Biserica Ortodoxă Românească din Köln, vindecă suflete și organizează acțiuni caritabile pentru copiii din România. Este vicepreședinte al Asociației Tineretului Ortodox Român din Germania și a organizat, în ultimii ani, numeroase activități cu tinerii.

(w882)

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnaliști: Virginia Ghiță, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia și Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri