loader
Foto

Galerie foto

Noi "Radacini" în Olanda, duminică, 18 august, la TVRi

La Actualitatea TVRi, Mihaela Crăciun vă invită să-i cunoașteți pe românii din Olanda, duminica, 18 august, de la ora 14.30.

 

Mihaela Crăciun
Actualitatea TVRi

Protagoniștii primului episod sunt: Alexandru Iosup, Profesor Universitar, membru al Academiei Regale Olandeze de Arte și Stiințe, muzicienii Irina Simon-Renes și Florin Negreanu, Daria Bojan, MB Art Agency.

(w882)

Câștigătorul distincțiilor “Profesorul Anului în Olanda și Cercetătorul Anului în IT”, Alexandru Iosup s-a grăbit să ajungă la Ambasada României de la Haga pentru a ne povesti despre proiectul său și al ziaristei Claudiei Marcu.

Wassenaar, cochetă localitate de lângă Haga, are de 10 ani, propriul Festival Internațional de Muzică de Cameră, inițiat de violonista Irina Simon-Renes, care a primit premiul întâi din partea oașului, ca recunoaștere a eforturilor sale în educația muzicală. După un parcurs impresionant la Berlin, Hamburg, Munchen, Irina și-a găsit noi radacini în Olanda, dar îi este dor și de București.

(w882)

Florin Negreanu, violonist, absolvent al Conservatorului Regal din Haga și al unei prestigioase Universității Internaționale din Rotterdam promovează tinere talente din Olanda și din România. În plus, are o pasiune pentru restaurarea instrumentelor cu coarde. Succesul, crede el, constă în perseverența cu care construiești ceva. Pentru a marca încheierea, în Olanda, a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Florin Negreanu a susținut, împreună cu Raluca Stratulat, Andreea Țimiraș și Eliza Puchianu, un concert extraordinar, în spațiul original de la Muzeul Sculpturilor din Haga.

(w882)

Un important premiu acordat de Asociația Internațională a Criticilor de Artă (AICA), filiala Olanda, a ajuns, în 2015, la Maria Rus Bojan, MB Art Agency, care s-a stabilit în Amsterdam din 2004. Locuința ei este acum o adevarată galerie de artă. Și pentru că Maria era plecată din Olanda, am stat de vorbă cu fiica, Daria, care îi calcă pe urme.

(w882)

Vor urma și alte povești la TVR Internațional, cu Nicoleta Mituț, responsabil Relații Internaționale la Primăria orașului Deventer, Corina Bordeianu, social media marketing manager la Booking, Lavinia Tănase de la Lavinia Café, Corina Burlacu, fondator și director artistic, EASTWARDS, Prof. Univ. Anca Manoliu Dabija, psiholog.

***

"Noi Radacini": 52 de povești ale românilor din Regatul Țărilor de Jos, o poveste pe săptămână, timp de un an, este proiectul, devenit carte, al jurnalistei Claudia Marcu și al profesorului Alexandru Iosup.

Mulțumiri pentru sprijin Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos și ambasadorului Brândușa Predescu.

 

 

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri