loader
Foto

Nimeni nu e singur de Crăciun: Ne aşteaptă Robinson Crusoe, la TVRi!

În noaptea de 25/26 decembrie de la ora 01:00 şi pe 26 decembrie de la ora 10:30, vă invităm să (re)vedeţi la TVRi primul lungmetraj românesc de animație, cenzurat timp de 16 de ani şi difuzat în 1990.

 

Filmul românesc la TVRi

Vocile personajelor le aparţin unor mari actori pe care îi puteţi auzi cu această ocazie şi dintre care mulți făceau pentru prima dată post-sincron la un film de animație:

Anda Călugăreanu, Alexandrina Halic, Ion Caramitru, Horia Căciulescu, Nucu Păunescu, Mircea Basta, Simion Valeriu, Louisa Derderian Marcoci.

Filmul de animaţie este inspirat de romanul lui Daniel Defoe şi imaginează aventuri şi personaje pe insula unde a eşuat corabia "Good Hope".

Robinson constată că el şi cele câteva animale salvate de pe epava corabiei sunt singurii supravieţuitori ai naufragiului: Poll, papagalul căpitanului, un beţiv notoriu ca şi stăpânul său, Daniel, un câine veşnic somnolent şi cele doua pisicuţe, Lap şi Lip, prinse într-o idilă.

Victor Antonescu, realizator de filme de animaţie, are 80 de ani, iar pe genericul primului lungmetraj românesc  de animație "Robinson Crusoe" apare ca Antony Victor.

(w882) Robinson C

Victor Antonescu este, aşadar, autorul lungmetrajului în 9 acte, coproducție Animafilm - Studioul Corona Cinematografica din Italia.

Coproducţia România – Italia are un scenariu semnat de Alberto Chimenz, Francesco Guido, Victor Antonescu, Allan Thornton.

Filmul a fost finalizat în decembrie 1974, dar a fost difuzat în România după 1990, pentru că fusese interzis de cenzură. În 1991, la Chişinău, filmul a primit Marele premiu la o manifestare de profil.

Victor Antonescu a fost regizorul a peste 40 de filme de animație, dintre care două lungmetraje – „Robinson Crusoe” și Uimitoarele aventuri ale mușchetarilor" .

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri