loader
Foto

Galerie foto

Moucha de la Praga, joi la “Lumea şi noi”

Joi, 22 octombrie, de la ora 20.30,  la TVR Internaţional a continuat călătoria în Praga, descoperind un român îndrăgostit iremediabil de Cehia.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Dacă stai de vorbă cu un praghez adevărat și rostești numele Moucha imediat i se va lumina chipul și-ți va povesti despre pictorul și decoratorul Alphonse Mucha, un fel de ”Nicolae Grigorescu” al lor. Este un nume rostit cu mare bucurie și cu mândrie.

Ei bine, nu despre el vom povesti în emisiunea noastră, ci despre un alt Mucha, născut în România, dar care a trăit de când se știe cu dor și drag de Cehia și de Praga în mod special.

(w882) Alexandru

Alexandru Mucha este profesor la Universitatea Tehnică din Praga. E pasionat de astronomie, are frică de înălțime, dar asta nu l-a oprit să-și ia brevetul de pilot. În plus, el are alura unui student mereu dornic să învețe ceva și, nu în ultimul rând, este, alături de soția sa, "părintele" responsabil a…doi motani!

(w882) Alexandru

Un portret de Aura Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 De ce-aş citi? (R)

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri