loader
Foto

Modificările climatice și pielea

Luni, 20 martie, de la ora 19.00, revedem o ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” despre consecințele modificărilor climatice asupra organismului uman, dar și despre prevenția și tratamentul unor leziuni dobândite în urma efortului fizic.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

0.03 redifuzare din 22 noiembrie

* Medicina și accidentările sportive

Invitat: dr. Bogdan Ioan Andrei, medic primar ortopedie-traumatologie

(w882)

Medicina sportivă se ocupă de diagnosticul, tratamentul şi prevenirea leziunilor legate de sport şi exerciții fizice. Sportul e esențial din primele zile de viață. Ideal este să facem exerciții pentru întărirea musculaturii și oxigenarea țesuturilor. În recuperarea tonusului locomotor și menținerea sănătății organismului, cei care doresc să practice un sport sau o activitate fizică cum ar fi alergat sau mers pe bicicletă, e obligatoriu să facă încălzirea. Ne putem confrunta cu întinderi musculare, entorse ale articulațiilor, accidente la jogging etc. Ce putem face, aflăm de la invitatul nostru care a studiat foarte mult în străinătate însă, în final, a ales România.

Români împreună, dincolo de granițe

Invitat: dr. Angela Zgardan, specializare în medicină de familie, Asociația Medicilor Moldoveni în Portugalia

(w882)

Inițiatoarea proiectului ”Asociația Medicilor din Moldova în Portugalia” vorbește despre importanța organizării persoanelor aflate departe de țara natală într-o asociaţie, în ţara de adopție, pentru Educație, Caritate şi Orientare profesională.

* Modificările climatice şi pielea

Invitat: prof. dr. George Sorin Ţiplică, șef Clinica Dermatologie 2, Spitalul Clinic Colentina, UMF Carol Davila

(w882)

Efectele schimbărilor climatice se resimt în întreaga lume şi se pare că vor fi mai intense în viitor. Poluarea afectează organismele vii. În anotimpul rece, pielea poate fi agresată de variaţii de temperatură, agenţi chimici, factori de mediu sau alimentaţie. Frigul, vântul, căldura din locuinţe sunt principalii factori responsabili pentru deshidratarea ei. Unii oameni fac alergie la praf și la mulți alți alergeni. În mod cert, pielea indică starea de sănătate și ne protejează de mediul exterior. Când e atacată, apar afecțiuni ale pielii. Un studiu publicat în British Journal of Dermatology arată că bariera pielii e afectată de modificările climatice, sezoniere şi influențează toate vârstele.

Moderator Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35, 021.492.04.42.

 

9:00 Cap compas

Producător Elena Dinu

(redifuzare)

9:30 Pescar hoinar

*Tehnici de pescuit-de la spinning la staţionar...

Vă invităm, din nou, alături de noi într-o expediţie marca „Pescar hoinar”... de această dată, cuvântul cheie al călătoriei este diversitatea... a apelor-de la cea de câmpie la cea colinară... a speciilor-de la răpitori la peştii paşnici... a tehnicilor de pescuit folosite. Iazul destinat amatorilor din Complexul Tâncăbeşti şi Amenajarea Green Lake Paradise din judeţul Prahova au fost destinaţiile noastre. Am reuşit capturi frumoase de răpitori din specii diferite-şalău, ştiucă, somn, dar ne-am adresat şi începătorilor cu noţiunile elementare ale pescuitului la spinning. În căutarea peştilor paşnici, am folosit clasica tehnică a feeder-ului, dar şi pescuitul de fineţe, utilizând rubeziana. Driluri dinamice, peşti activi, cadru natural autentic... pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator Ligia Baboş

(redifuzare)

 

Luni, 27 martie, de la ora 21.00 , la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Avocatul dumneavoastră".

Concert-eveniment în deschiderea grilei de primăvară TVRi

Pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chişinău se vor întâlni mari artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Concertul „Limba Română e ...

Un doctor pentru dumneavoastră: Un nou sezon cu informații utile pentru sănătate!

Luni, 27 martie, începe un nou sezon al emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internațional. De peste 15 ani, medici români ...